Van jammerende gitaren tot brullende motoren en nog veel meer. Je kunt het nog niet zo gek bedenken of Tante Rikie (festivaldirecteur en mascotte) en haar team hebben het op het Nederlandse mega muziekfestival en grootste motorcross ter wereld op het programma gezet. Waarom moet je nu eigenlijk naar het Zwarte Cross Festival?

Meer dan muziek en crossen

Je bent weliswaar in de Achterhoek, waar boeren en motorcross hoog in het vaandel staan, maar vergis je je niet. Want zodra je het terrein op komt, kijk je je ogen uit. Het draait niet alleen om muziek of crossen, maar ook om poëzie, beeldende kunst, stand up comedy en nog veel meer. Het is echt een ‘fusion voor de senses’.

Je kan natuurlijk op de festivalcamping verblijven. Maar wil je wat meer comfort, dan is het handig om van te voren een slaapplaats te regelen, waar je je oren, ogen, stem en ledematen even kunt laten bijkomen na een dagje uit je dak gaan. Dit kan je heel eenvoudig via Weekendesk doen, waar je bijvoorbeeld het fijne onderkomen Aparthotel Havezate Marveld in Groenlo kunt regelen. Dit ligt op een steenworp afstand van het Zwarte Cross Festival.

Muziek

Op het festivalterrein waan je je totaal in een andere wereld. Je rolt van het ene muziekthema in het andere. Van bekende of onbekende binnenlandse en buitenlandse bands, underground rock ’n roll, ska, rap, schlagers, Nederlandstalig, blues, soul en ga zo maar door. Dans op de beats van Bono U2, Dire Straits, Led Zeppelin om maar een greep te doen. Ze worden weliswaar door coverbands uitgevoerd, maar een kniesoor die daar iets van zegt, want ze zijn praktisch niet van het echt te onderscheiden.

Crossen

En wat te denken van rondrazende piepjonge en stokoude crossers met wervelende stunts op het circuit. En ondanks dat het carnaval al maanden voorbij is, zie je hier de meest uitzonderlijke praalwagens voorbij komen.

Food

Natuurlijk heeft de inwendige mens ook versterking nodig. En dan heb ik het niet alleen over het gele gerstenat dat rijkelijk vloeit. Want je kunt ook te kust en te keur gaan om je smaakpapillen tevreden te stellen, van ongezond tot gezond. Zoals de overbekende grootmoeders frieten, exotische gerechten uit alle windstreken, kleurrijk uitziende smoothies en nog veel meer.

Wellness

Heb je spierpijn in je kuiten gekregen van het vele dansen en lopen, ga dan even langs de Oase om even bij te tanken. Daar kun je jezelf vakkunddig laten kneden door een Wellness-teamlid. Om even later weer volop, met verfriste energie, je opnieuw te laten onderdompelen in het festival gedruis.

Meedeinen en luidkeels Oerend Hard van de Achterhoekse band Normaal meezingen, of voor het “One Love”-gevoel, met of zonder dreadlocks of spliff helemaal los gaan onder de wuivende palmbomen op de reggaeweide. Of luisteren naar live gezonden gospelsongs in een echte kerk, misschien zeg je huh, wat?! Maar dat is juist de charme het Zwarte Cross.

Wil je simpelweg lekker chillen en helemaal uit je bol gaan, dan is een bezoek aan dit bijzonder Mega Zwarte Cross Festival een múst voor jou! Het Zwarte Cross Festival is een jaarlijks festival dat in Juli plaatsvindt.

Afbeeldingen: nl.wikipedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgflickr.com

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Weekendesk.