Dit weekend verbleef ik in een appartement van YAYS. YAYS is een nieuw travel en stay concept dat zich richt op leven als een local. Buiten het centrum van Amsterdam.

Het concept van YAYS

YAYS is een nieuw travel en stay concept dat, als alternatief op de hotelmarkt, gasten laat ervaren hoe het is om als een local in Amsterdam te leven. Voor dit concept heeft YAYS historische panden in verschillende opkomende wijken in Amsterdam omgetoverd tot boutique appartementen.  De locaties bevinden zich bewust buiten het drukke centrum van Amsterdam. Op elke lokatie is dag en nacht een conciërge die zelf ook woonachtig is in die buurt. Hierdoor hebben ze de beste tips voor je en kunnen ze je wegwijs maken in het échte Amsterdamse buurtleven. Om de buurt te verkennen biedt YAYS Van Moof huurfietsen aan. Inclusief houten mandje voorop! 😉

Lokaties

YAYS heeft drie locaties in drie verschillende buurten: Bickersgracht, Zoutkeetsgracht en Oostenburgergracht. YAYS wilt je echt laten kennismaken met de buurt. Alle historische gebouwen waarin de YAYS appartementen zicht bevinden hebben ooit een kenmerkende rol gespeeld in de geschiedenis van de buurt.

Bickersgracht

YAYS Bickersgracht staat op historische grond. Honderden jaren lang stond hier de Eilandskerk.

Oostenburgergracht

Aan de Oostenburgergracht heeft YAYS de “Fabriek van Stoom- en andere Werktuigen” (uit begin 19de eeuw) volledig hersteld en verbouwd. Het gebouw ligt schuin tegenover de beroemde Amsterdamse korenmolen “De Gooyer” en “Brouwerij ’t IJ”.

Zoutkeetsgracht

Aan de Zoutkeetsgracht renoveerde YAYS drie historische pakhuizen – “De Zoutvaten”- tot appartementen. De pakhuizen zijn gebouwd in de achttiende eeuw en heeft een lange tijd bekend gestaan als het pakhuis van de wereld.

Oostenburgergracht

Op de tweede lokatie heb ik een weekend doorgebracht, de Oostenburgergracht. De Oostenburgergracht ligt aan de oostkant van Amsterdam, net voorbij het scheepsvaartmuseum. In de buurt heb je ook het tropenmuseum, dierentuin Artis en brouwerij ’t IJ. Ook zijn er verschillende hippe tentjes in de buurt. Zo ontdekten wij Instock, waar wij eerder een bericht over schreven. Fantastische spot! Het is ongeveer 25 minuten lopen naar centraal station, maar uiteraard kun je ook gewoon een bus of fiets pakken.

Het appartement was fantastisch! We hadden een twee-persoons appartement, welke uit 2 verdiepingen bestaat. Het is een geheel compleet appartement, met alles erop en eraan. Zoals bijvoorbeeld een combimagnetron, kookplaat en zelfs een vaatwasser. Het bed lag heerlijk! Het was een gigantisch bed van 2.00m bij 2.20m schat ik. Ik heb heerlijk geslapen! Een aanradertje als je op een leuke plek im Amsterdam wilt verblijven maar de drukte wat wilt vermijden.

Voor prijzen en meer informatie kun je natuurlijk gewoon op de website kijken.

yays-oostenburgergracht-2

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met YAYS.