Welke smartphone van tegenwoordig heeft nu eigenlijk de beste camera? Een veelbesproken onderwerp en ook wij vroegen dit ons al een tijdje af. Tijd om dit eens uit te zoeken.

Voor mij is een camera enorm belangrijk. Ik reis veel en het liefst zo licht gewicht mogelijk. Vaak zit een compactcamera nog wel in mijn tas, maar het enige dat grijpklaar in mijn broekzak zit is toch wel mijn smartphone. Ik vind een camera daarom hét belangrijkste aspect van een nieuwe smartphone. Ik ging online op onderzoek uit en deel graag de uitkomst.

De smartphone met de beste camera

Een camera wordt beoordeeld op verschillende zaken. Met als belangrijkste punt de beeldkwaliteit van de foto’s. Deze liggen bij de huidige nieuwe smartphone modellen niet zo gek veel uit elkaar, vaak zijn het kleine verschillen. Bij video is het verschil vaak duidelijker, dan krijg je te maken met focus, stabiliteit en functies als slowmotion etc. Daar zitten, ook tegenwoordig, nog erg veel verschillen.

Samsung Galaxy S8

Na een beetje inlezen blijkt de Samsung Galaxy S8 overduidelijk als beste uit de test te komen. Androidplanet schrijft over “ongekend goede camera”. En Tweakers publiceerde recentelijk een camera vergelijking van dit toestel met de Apple iPhone 7 Plus, Google Pixel, HTC U11, LG G6 en de Sony Xperia XZ Premium. De Galaxy S8 kwam hierbij als beste uit de test. Ook qua prijs kwaliteitverhouding scoorde de S8 het best.

Het toestel zit vol met vernuftige technieken. Zo heeft de sensor in de S8 Dual Pixel-fasedetectie-autofocus. Dit is een techniek waardoor de camera razendsnel kan focussen en met álle pixels. De meeste andere toestellen focussen met nog geen 1% van het totale aantal pixels. Ingewikkeld technisch praatje, maar het leidt tot mooie foto’s. Dit en andere toestellen zijn te koop en te vergelijken op mobiel.nl.

Afbeeldingen: flickr.com, flickr.com Bron: tweakers.net

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Mobiel.nl.