Het liefst zouden we ieder weekend toch wel op vakantie¬†willen? Maar tja, vakantie is bier drinken en bier drinken is geld betalen. En dat hebben we helaas niet oneindig. ūüėČ En dan is er ook nog vaak¬†ook die-ene-vriend-die-altijd-te-weinig-geld-heeft-om-een-weekendje-weg-te-gaan. Maar gelukkig zijn er mensen die deze problemen voor ons oplossen, er zijn namelijk mensen die tot in de p√ļntjes uit hebben gezocht in welke stad ter wereld we het goedkoopst bier kunnen¬†drinken. Proost!

En de¬†goedkoopste stad om bier te drinken is…..

Laten we ‘m maar meteen erin gooien;¬†de¬†goedkoopste stad om bier te drinken is¬†Krakau! En dat ligt in Polen uiteraard. Voor gemiddeld ‚ā¨1,48 kun je daar al een biertje scoren. En dat is mooi, want we hebben namelijk ook al 5 cafe’s in Krakau op een rijtje gezet die je niet mag missen! Heb je geen zin in in caf√©’s, dan kun je in de lokale supermarkt voor gemiddeld ‚ā¨0,55 ook een biertje scoren. En dan gewoon lekker het park in. Niks mis mee.

Na Krakau is Kiev (Oekraine) met een gemiddelde prijs van ‚ā¨1,49 het goedkoopst, gevolgd door Bratislava (Slowakije) met een prijs van ‚ā¨1,51.

De stad die je -als je op budget bent- beter kunt overslaan is Gen√®ve. Gen√®ve is met een gemiddelde bierprijs van ‚ā¨5,64 ruim de duurste stad. In een bar betaal je gemiddeld maar liefst ‚ā¨9,62 voor een biertje (als ik dan even een sommetje mag maken, daar kun je in een Krakause supermarkt gemiddeld 17,5 biertje voor halen)! Nee, daar maak je¬†die-ene-vriend-die-altijd-te-weinig-geld-heeft-om-een-weekendje-weg-te-gaan¬†√©cht niet blij mee. En mij trouwens ook niet. Na¬†Gen√®ve komt Hong Kong (‚ā¨5,50) en Tel Aviv (‚ā¨5,17).

Hoe zit het met ons eigen landje?

Amsterdam staat met ‚ā¨2,70 als¬†middenmootje op de 31ste plaats. Opvallend is dat de prijs voor een biertje in een bar op ‚ā¨4,62 ligt. DIt heeft vermoedelijk te maken met dat de prijs is omgerekend naar 33cl en dat er ook geimporeerde bieren zijn meegenomen in de gemiddelde prijs.

GoEuro Bier Prijsindex 2015

Deze informatie haalden we uit de GoEuro Bier Prijsindex 2015. Wat GoEuro heeft gedaan is het volgende. Ze bekeken bij 75 wereldsteden wat de gemiddelde prijs is voor bier in de supermarkt (en houden hierbij rekening met zowel bekende merken als lokale bieren) en de gemiddelde prijs in een bar. En daar weer het gemiddelde van, dat is de gemiddelde bierprijs van het land.

GoEuro-Bier-Prijsindex-2015

Afbeelding: pixabay.com

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met GoEuro.