Begin dit jaar werd aangekondigd dat ‘s-Hertogenbosch een eigen ‘foodhall’ zou krijgen. Hiermee is ‘s-Hertogenbosch na Rotterdam en Amsterdam de derde stad in Nederland met een eigen vershal, waar je heen kunt gaan voor de boodschappen, maar ook om een lekker hapje te eten. Vandaag was de feestelijke opening van Van Heinde, met onder andere initiatiefnemer Casper Schoenmakers en de Bossche burgemeester Rombouts.

Opening versmarkt Van Heinde

De plannen lagen er al vanaf 2012, maar nu is het dan zover. Vanaf vandaag zijn bezoekers welkom bij de versmarkt aan het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. Burgemeester Rombouts opende deze nieuwe Bossche aanwinst feestelijk. De opening trok veel belangstellenden.

Alles onder één dak

In het gebouw waar ooit het Stedelijk Museum zich bevond is nu maar liefst 2000 m2 ruimte om versproducten te vinden. Van Heinde bereidt alle versproducten zelf. In het pand zijn onder andere een slager, een visboer een groenteboer en een bakker aanwezig. Daarnaast kun je ook terecht voor je ‘normale’ boodschappen en er is een restaurant aanwezig met plek voor maar liefst 100 gasten. Hier kun je terecht voor je ontbijt, lunch en diner. Maar ook is er een kookstudio waar geregeld workshops van bekende chefkoks zullen worden gegeven. Eten moet weer een beleving worden, stelt initiatiefnemer Casper Schoenmakers.

Het oude Stedelijk Museum is omgetoverd tot een gebouw met A++ status, hiermee is de vershal het duurzaamste gebouw in de omgeving. Daarnaast zijn er gratis parkeerplekken onder het gebouw.

Foto’s Van Heinde

Foto’s opening Van Heinde

Foto’s winkel

Foto’s restaurant