Er is tegenwoordig een overkill aan recepten websites, Facebook-pagina’s, apps, Instagram-profielen, noem het maar op. Als je door de bomen het bos niet meer ziet: hier mijn top 5 online food inspiratie!

Op de vraag: ‘Waaaaat eten we vandaag?‘ (zingend uiteraard), heb je niet altijd meteen het antwoord.¬†Ook al bedenk ik ’s ochtends vaak al waar ik zin in heb (en verheug ik me daar de hele dag op ūüėõ ), ook ik heb wel eens inspiratie nodig. Dan zijn er een paar sites en apps die¬†ik het liefst check. Bij dezen mijn top 5!

foodies-logo5. Foodies

Een tijd lang ben ik geabonneerd geweest op de Foodies, een culinair kooktijdschrift met natuurlijk recepten, kookboektips, informatie over producten, etc. ¬†Voor deze recepten heb je veel verschillende ingredi√ęnten nodig, waardoor je hier het beste terecht kunt voor je echte culi-uitspattingen! Ook online.
foodiesmagazine.nl

 

chixks-loves-food-logo4. Chicks Love Food

Wederom een website in deze top 5. Op Chicks Love Food kom ik vooral voor de¬†5 or less¬†recepten: recepten waarvoor je, zoals de naam het al zegt, slechts vijf of minder ingredi√ęnten nodig hebt. Een beetje de tegenhanger van Foodies dus, want hier kom ik juist wel voor de makkelijkere receptjes.
chickslovefood.com

 

delicious-logo3. Delicious Magazine

Aangezien ik deze Facebook-pagina geliked heb, zie ik iedere dag lekkere recepten voor bijkomen. Delicious Magazine post vaak recepten uit de nieuwe editie van hun tijdschrift en richting het weekend vaak weekendtips, zoals een goed gerecht of foodevents. Ik word er helemaal vrolijk van als dit voorbij komt op Facebook! Natuurlijk heeft ook Delicious een website.
facebook.com/deliciousmagazinenl /deliciousmagazine.nl

 

ah-logo2. Appie van Albert Heijn

Zóóóveel recepten in één app! Deze app check ik als ik zin heb in iets, maar nog geen idee heb wat ik ermee ga maken. Met iedere zoekterm vind je een hele lijst aan recepten, dus genoeg ruimte om inspiratie op te doen! Ook kun je een boodschappenlijst maken of bestellen.
ah.nl/over-ah/services/appie-app

 

24-kitchen-logo1. 24 Kitchen’s¬†Recept van de dag-app

Iedere dag rond twaalf uur komt ie binnen: het recept van de dag. Doordeweeks meestal een hoofdgerecht, op zondag altijd iets zoets. Je kunt alle recepten van de hele week terugkijken, dus mocht je iets lekkers zien hoef je niet direct aan de slag. Zoals je gewend bent van 24 Kitchen zijn het over het algemeen niet hele moeilijke maar wel vernieuwende recepten. Al honger?¬†Download ‘m!
24kitchen.nl/nieuws/download-de-recept-van-de-dag-app

 

Door: Iris Reinhard РAfbeelding: pexels.com