Hier is weer een lekker receptje voor jullie! Tonijnsalade, maar dan op de gezonde manier! Zalm en tonijn staan voor mij nek aan nek als het gaat om vis! Ik vind dit echt 2 van de lekkerste visjes om te eten en zeker in de zomer als het heet en plakkerig is. Tonijn is altijd erg lekker om koud te eten, dus dat gaan we dan ook doen in dit recept.

leijp2Ingrediënten

– 2 blikjes tonijn (maakt niet uit op welke basis, olijfolie, zonnebloemolie, water, wat jouw voorkeur heeft) (uitgelekt)
– 1 blikje mais (uitgelekt)
– 2 Bleekselderij stengels (gesneden)
– 5 eetlepels Griekse yoghurt
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 kleine appel (in stukjes)
– half bosje lente-ui (in ringetjes)
– peper en zout

Hoe maak je het

Stap 1: Doe de mais, bleekselderij, appel en lente-ui in een kom en meng dit alvast een beetje.

Stap 2: Haal de tonijn uit het blik en pluk dit een beetje uit elkaar zodat het kleinere stukjes worden. Voeg dan 5 flinke scheppen met Griekse yoghurt toe aan de kom en een schep mayonaise. Meng alles goed door elkaar als je vind dat er nog te grote stukken tonijn in zitten, pluk deze dan weer een beetje uit elkaar.

Stap 3: Nu is je salade eigenlijk zo goed als klaar je kunt naar smaak wat peper en zout toevoegen.

Ik heb deze salade geserveerd op ciabatta broodjes zoals op de bovenstaande foto te zien is. Als je het een licht stevige maaltijd wil maken, kook dan wat pasta volgens de gebruik aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta afkoelen en voeg dit toe aan de kom en schep goed door, voeg ook eventueel nog wat Griekse yoghurt toe als dat nodig is en je hebt een heerlijke koude pasta tonijn salade die goed vult maar toch fris is!

Door: Mandy Timmermans