Je ziet ze steeds vaker op straat, mooie hippe schoentjes met vaak achterop een blauw wit labeltje. Ja, dat zijn TOMS. Toffe schoenen, die ook nog eens een goed doel dienen. Met elke aankoop die je doet, helpen zij namelijk een mens in nood. Dit is het One for One™ principe. En ik vind het tof.

TOMS Viaje

toms-classicsAl voor ik had gehoord van het One for One™ principe, was ik al fan van dit merk. TOMS maakt hele toffe schoenen en je ziet ze dan ook erg vaak. Ze zijn vooral bekend van de classics modellen, weet je even niet wat ik bedoel? De foto staat hier naast.

Maar ze maken meer dan alleen de classic modellen. Ik ben fan van de Viaje schoen. De Viaje is hét model schoen dat je nu erg vaak ziet. Je zou bijvoorbeeld de Nike Roche Run er in kunnen herkennen. Alleen dan van geweven stof, met een toffe print. De schoen is erg licht. Hij heeft een dikke rubberen buitenzool, hij zit daardoor super comfortabel. En ze zijn er is meerdere leuke prints! En wat doe je als je niet kunt kiezen…. je neemt er twee.

Viaje Woven, Black & White

toms-shoes-4

Viaje Woven, Multi-Dark Denim

toms-shoes-5

TOMSOne for One™ principe

TOMS maakt schoenen, zonnebrillen, tassen, accessoires en zelfs koffie. Met een aankoop van een product helpen zij mensen in nood met schoenen, beter gezichtsvermogen, schoon water en veilige geboortes. Dit doen zij in samenwerking met meer dan 100 giving partners verspreid over meer dan 70 landen.

TOMS heeft al meer dan 45 miljoen paar nieuwe schoenen gegeven aan kinderen in nood!

Het geven van schoenen

toms-one-for-one-shoesVoor elk paar TOMS schoenen dat je koop levert TOMS een nieuw paar schoenen aan kansarme kinderen. Deze schoenen worden op bestelling gemaakt. En in verschillende stijlen, zodat ze voldoen aan de behoeften van de kinderen. Daarnaast wordt rekening gehouden met de omgeving, het klimaat etc. TOMS heeft al meer dan 45 miljoen paar nieuwe schoenen gegeven aan kinderen in nood!

Het geven van gezichtsvermogen

toms-one-for-one-sightMet de aankoop van TOMS eyewear zorg je dat mensen in nood een volledig oogonderzoek kunnen krijgen van medische professionals. Elke patiënt krijgt vervolgens de benodigde behandeling. Dit kan zijn: een bril op sterkte, een medische behandeling of zelfs een zichtreddende operatie.

Het geven van drinkwater

toms-one-for-one-waterElk TOMS Roasting Co. koffie is goed voor 140 liter veilig en schoon drinkwater, waar iemand in nood een week mee doet! Meer dan 780 miljoen mensen hebben namelijk geen toegang tot veilige drinkwater.

Het geven van een veilige geboorte

toms-one-for-one-birthMet de aankoop van TOMS tassen draag je bij aan opleidingen voor vroedvrouwen en de aanschaf van materialen die onmisbaar zijn voor een veilige bevalling. Dit is namelijk in veel landen niet zo vanzelf sprekend. Infectie is wereldwijd één van de voornaamste doodsoorzaken bij moeders en pasgeboren baby’s. En daarnaast, 40 miljoen vrouwen wereldwijd bevallen jaarlijks zonder hulp van een deskundige vroedvrouw.


Nieuwe toffe schoenen én tegelijkertijd iets goeds doen. Mooi initiatief! Heb je ook interesse? Kijk dan even op shoptoms.nl. ✌

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met TOMS.