Ik reis zelf momenteel door Azië. Daarnaast ben ik actief met Leijp en probeer ik daar geregeld artikelen op te plaatsen. Wanneer je aan reizen bent is het handig je tijd goed in te delen, je wilt immers zo effectief mogelijk werken, zodat je daarna weer meer van de wereld kan zien. Ook al reis je niet, efficiency is key, dus bij dezen een aantal goede tips voor de ondernemers en freelancers onder ons!

Plannen

Klinkt logisch, maar toch is het juist het plannen waar het al mis gaat. Vergeet je te plannen, dan zul je zien dat je je werkzaamheden uitstelt, tot je echt in tijdnood komt. Plan in welke dag je aan werk wilt besteden, reserveer bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in de week (afhankelijk van wat je nodig hebt) en leg die dagen van te voren vast. Plan dan ook niets anders op die dagen. Het werkt hierbij om een to-do lijst op te stellen, zodat je ongeveer weet hoe veel tijd je nodig gaat hebben.

agenda

Focus op de werkzaamheden en bespaar je de rompslomp

Als er íets is waar je je geen zorgen om wilt maken als ondernemer, is het wel de administratie. Je wilt immers gewoon je opdracht/werkzaamheden doen en niet te veel tijd aan de rompslomp besteden, toch? Je kunt ook online facturen versturen. Voorheen maakte ik handmatig mijn facturen in Pages (Mac software). Aangezien het handmatig is, blijft het fout-gevoelig. Dat is niet zo bij een online tool. Ikzelf gebruik sinds kort factuursturen.nl (na een aantal andere geprobeerd te hebben).

Je maakt éen keer een template (je kunt kiezen uit een aantal sjablonen en deze zelf stijlen in je eigen huisstijl), je geeft aan hoe je de nummering van je facturen wilt hebben, en daarna is een factuur binnen een aantal klikken verstuurd. Als betaalmogelijkheid kun je iDeal, Creditcard, Paypal en zelfs Bitcoin, Bancontact/Mister Cash, Sofort, Paysafecard, Belfius Direct Net en meer als toevoegen aan je uitgaande facturen, inclusief betaallink (bedrijven betalen doorgaans sneller als er een betaallink aanwezig is).

Factuursturen.nl houd verder alles voor je bij. Je hebt een overzicht van je verzonden facturen, je totale inkomsten (en uitgaven). Je kunt namelijk ook ingekomen facturen inboeken en beheren. Alle facturen en bonnen die je inboekt worden ingelezen door het scan-en-herken programma. Hiermee wordt informatie zoals bedragen, crediteurinformatie, factuurdatum, factuurnummer etc. automatisch uitgelezen. Dit is weer enorm handig voor je BTW aangifte, je kan namelijk in een overzicht je BTW zien, dit kun je één-op-één overnemen bij je aangifte! Ook kun je snel en simpel betalingsherinneringen sturen of zelfs een herhaal-factuur (als je bijvoorbeeld maandelijkse of jaarlijks terugkomende facturen hebt). Voor mij de meest tijdbesparende en allesomvattende tool.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Factuursturen.nl werkt namelijk niet met een abonnement, maar het is op prepaid basis. Heb je een maand geen facturen te versturen, dan betaal je ook niets. De maximale kosten zijn €15,- per maand (hiervoor kun je onbeperkt facturen versturen).

Winactie factuursturen.nl

Kun jij deze tool goed gebruiken? Laat dan op onze Facebook-pagina weten waarom! Reageer op deze post en maak kans op een jaar gratis gebruik maken van factuursturen.nl!

papierwerk

Gebruik je reis- en wachttijd.

Wanneer je reist (of wanneer je naast je onderneming een andere baan hebt) heb je vaak lange reistijden. Vaak is dit een momentje waar je muziek gaat luisteren of een boek gaat lezen. Maar deze ‘loze’ tijd is ook effectief te gebruiken, door alvast voorbereidend werk te doen. Of door wat dingen op een rijtje te zetten, of gewoon door te beginnen aan het werk dat je moet doen, je zult zien dat de tijd sneller gaat en je meer kunt doen dan dat je denkt!

vliegtuig

Gebruik je netwerk

Mocht je er écht niet uitkomen, vraag dan hulp! Je hebt immers je netwerk, dus er zijn altijd mensen die je (wellicht tegen een kleine vergoeding) uit de brand kunnen helpen, mocht het even niet mee zitten of in je planning passen. Hulp is zo gevraagd.

telefoon

Afbeeldingen: pexels.compexels.comflickr.compexels.com

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met FactuurSturen.nl.