Wij Nederlanders klagen graag. Over hoe druk we het hebben, ons werk, de kinderen (oké, dat stel ik zelf nog even uit) en het weer.

Velen van ons kennen het antwoord ‘druk, druk, druk’ wel als je iemand vraagt hoe het gaat. Zoals een groot man –Theo Maassen – ooit sprak: ‘Als je het zo druk hebt, dan zeg je dat geen drie keer.’ Maar het zeuren over drukte valt geheel in het niets naast het klagen over het weer. We kennen het allemaal wel: te warm, te koud, te nat, te glad, te benauwd, ook ik maak me er soms schuldig aan. Al is het niet gauw goed voor het Nederlandse volk, voor mij is ook het tegendeel bewezen.

Toen ik afgelopen zondag door de stad liep was er geen vrij terras te bekennen. Toen ik langs het park fietste waren ook daar nog maar weinig vrije spots. In mijn whatsappgroepen wilde iedereen tennissen, wandelen of terrassen. Ook al was het maar een paar graden warmer dan de afgelopen weken, heel Nederland omarmde het lekkere weer. Er werd niet geklaagd, zelfs niet door de mensen die in de schaduw (tja, zonnige terrasplekken zijn schaars) zaten te bibberen.

Way to go, Nederland; nog even en we hebben met z’n allen genoeg credits bij elkaar verdiend om de hele zomer te mogen klagen over het ‘plakkerige’ weer!

Door: Iris Reinhard – Foto’s: flickr.com