Tip voor deze zomer: de Swan Market! Sinds 2010 actief in Rotterdam en de afgelopen jaren naar meerdere steden verplaatst. De Swan Market is een lifestyle markt waar echt van alles te vinden is maar waar je vooral moet komen voor de exclusieve items: handgemaakte spulletjes zoals sieraden en accessoires, kleding, interieur items en kunst. Een veelzijdig aanbod maar bovenal uniek!

Goede sfeer, lekker zonnetje, unieke producten, bijzonder eten, live muziek en drankjes. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik, vorige maand op de Swan Market in Utrecht, een leuke middag heb gehad. Ook al was het vrij druk, wat een gezellige sfeer hing er! Omdat het iets te druk was en je dus niet echt de tijd kon nemen om het aanbod van de kramen heel goed te bekijken, heb ik vooral een rondje gelopen en gegeten. Ik mag dan niks gekocht hebben; ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan qua interieurideeën en leuke webshops. De gezelligheid was ook zeker te denken aan de bezoekers van de Swan Market: van jong naar oud, groepjes vriendinnen, gezinnen, stelletjes; alles was aanwezig.

Wij waren vooral erg verrast over het aanbod van eten, wat een goed voorproefje kwam van de foodtruckfestivals was die nog gaan komen. Er bevond zich namelijk een groot terras, met tientallen cantusbanken en tafels en een podium met live muziek. Ik denk dat ik zo’n twintig minuten heb rondgelopen omdat ik echt niet kon kiezen wat ik wilde eten, denk aan: panini’s, broodje Surinaamse kip, broodjes Argentijnse worst, dumplings, versgesneden frietjes, zelfgemaakte cupcakes of kokosmakronen, noem maar op (waarschijnlijk snap je mijn dilemma nu wel). Uiteindelijk heb ik staan genieten maar ook staan huilen vanwege een heel pittig – maar o, zo lekker – broodje Surinaamse pom.

Komende maanden vinden er weer verschillende edities plaats van de Swan Market. Dus ook benieuwd geworden en zin in een gezellige middag, of interesse om zelf op de markt te staan? Check Facebook of de site.

Door: Iris Reinhard – Foto’s: swanmarket.nl