Onlangs is de website van Sukhi gelanceerd. Sukhi is een sociale onderneming die op maat gemaakte toffe vloerkleden direct van de makers uit India, Nepal, Marokko of Turkije levert. Ze streven naar maatschappelijke winst en zorgen ervoor dat de ambachtslieden bovengemiddeld verdienen zodat hun gezin onderhouden kan worden. Jij blij, zij blij. Een win-win situatie.

Sukhi

logo-sukhiHet woord Sukhi is Nepalees voor ‘blij’. En dat is ook het gevoel dat deze kleden je geven; blij. Sukhi wil mensen gelukkig maken: de ambachtelijke kledenmakers, hun familie, klanten en hun familie. Dit doen zij door prachtig handgemaakte, vrolijke kleden te leveren. Rechtstreeks van de makers uit India, Nepal, Marokko of Turkije. En de kleden zijn echt heel gaaf!

Toffe, authentieke vloerkleden, op maat gemaakt

Sukhi biedt een flinke keuze aan authentieke vloerkleden, gemaakt volgens traditionele methoden. Elk vloerkleed is uniek en wordt op bestelling met de hand gemaakt. Als koper kun je je wensen over kleur, maten en vorm invoeren op de site waarna de makers aan de slag gaan. De collectie bestaat uit wollen en vilten kleden uit India, Beni Ourain kleden uit Marokko, bolletjeskleden uit Nepal en patchwork kleden uit Turkije.

Zelf ontwerpen

Via de website kun je je eigen kleed ontwerpen of samenstellen. Daarbij wordt je ondersteund met professioneel stijladvies over kleur en ontwerp. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren, allerlei vormen, patronen en maten. Ideaal voor mensen die gek op design zijn en hun eigen interieur zelf willen ontwerpen. Elke kleurencombinatie, maat en design is mogelijk.

Sociale onderneming?

Sukhi verkoopt zonder tussenpersonen of winkels. En hierdoor liggen de prijzen ongeveer 60% lager ten opzichte van traditionele winkels. En dit terwijl de winsten grotendeels ten goede komen aan de makers. Het is namelijk een sociale onderneming die bewust wonen tegen betaalbare prijzen mogelijk maakt. Als je een kleed bij Sukhi koopt, weet je zeker dat de maker er goed voor is betaald. De kledenmakers werken onder prima arbeidsomstandigheden en krijgen een uitstekend salaris.

sukhi-nepal

Sukhi streeft naar maatschappelijke winst. Zo zorgen zij ervoor dat de kledenmakers in Nepal, India, Turkije en Marokko twee tot drie keer meer verdienen dan het regionale gemiddelde. Daardoor kunnen hun kinderen naar school. Bovendien kunnen de makers vaak vanuit hun eigen huis werken. Veel kledenmakers hadden geen opleiding voordat ze begonnen. In de ateliers hebben ze het vak in de praktijk geleerd. Behalve een goed inkomen hebben ze ook eer en waardering van hun werk. Sukhi garandeert dat de makers rechtvaardig worden behandeld terwijl de kwaliteit van de kleden maximaal blijft

Onderstaande video geeft prachtig inzicht in het leven van drie vrouwelijke ambachtslieden ambachtslieden in Nepal. Nepal is een van de mooiste landen ter wereld en staat bekend om zijn kleuren, cultuur en natuur. Echter, het heeft ook een van de armste economieën. Wegens gebrek aan onderwijs en de sociale normen in Nepal, hebben Nepalese vrouwen het moeilijk om zichzelf en hun gezin te onderhouden. Sukhi voorziet deze vrouwen van ambacht, zelfvertrouwen en inkomsten zodat ze zich trots voelen en hun gezin kunnen onderhouden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Sukhi.