Na drie uitverkochte edities op Sportpark Riekerhaven vond de organisatie van STRAF_WERK dat het tijd is voor de volgende stap. Ze zijn opzoek gegaan naar een nieuwe thuisbasis en die hebben ze gevonden! Wat dat is geworden lees je hieronder. Dit jaar zal de vierde editie van STRAF_WERK Festival plaatsvinden. Dit gebeurd op zaterdag 20 augustus. In de line-up o.a. Jamie Jones, Joris Voorn, Hot Since 82, De Sluwe Vos en Tom Trago.

Locatie

Vorig jaar eindigden wij onze festivalreview met: “Hopelijk zullen ze de locatie veranderen zodat er meer ruimte is voor bezoekers en het minder aanvoelt als een vlak terrein.” En dat is gehoord! STRAF_WERK verhuist haar festival voor de komende jaren naar het Amsterdamse stadsstrand van Blijburg Aan Zee.

De nieuwe locatie biedt meer bewegingsvrijheid waardoor er veel ruimte is voor creativiteit. Dit maakt dat STRAF_WERK dit jaar nog een stap verder kan gaan in de look and feel van haar festival. Blijburg zal ondergedompeld worden met futuristische kunstobjecten. 
Het vernieuwde Blijburg Aan Zee opende in oktober 2015 haar deuren en heeft een schitterend uitzicht over het Ijmeer. Het staat daarom ook bekend als ‘culturele strandidylle’. Een plek waar Amsterdammers uit de buurt en de rest van de stad samenkomen. ‘De perfecte plek voor ons festival’, aldus de organisatie. De schoenen kunnen uit, de vijf stages liggen aan het water en de locatie ademt een lekkere zomerse strand-vibe.

Blijburg_SW-locatie_1793

Programma

Het nieuwe festivalterrein brengt ook andere mogelijkheden met zich mee en zorgt voor de terugkeer van de STRAF_WERK Festival Market. Een markt met kunst en de leukste festival items van onder andere My Oh My en Jewel Alaud.

Waar wij bij de vorige editie niet al te positief waren over het aanbod van eten, is ook daar dit jaar aan gedacht! STRAF_WERK heeft een verzameling van de lekkerste food trucks uitgenodigd. Tot slot kunnen de festivalgangers ook heerlijk ontspannen aan het Amsterdamse stadsstrand waar een grote chill area wordt gecreëerd. De organisatie maakt de komende maanden haar volledige line-up bekend. Tot zover is het volgende bekend.

Line-up (tot zover)

Green

Jamie Jones
The Martinez Brothers
Hot Since 82
Route 94
Prunk
Luuk van Dijk

Red

Eats Everything
Shadow Child
Paul Woolford
Tom Trago
De Sluwe Vos
Jasper James
Modular DJ’s

Blanc

Joris Voorn
Agoria
Dusky
Mind Against
Hunter/Game (live)
Tsepo

Blue

Noir
H.O.S.H.
Edu Imbernon
Alex Niggemann
Johannes Brecht (live)
Andre Lodemann
Bas Dobbelaer

Yellow

Kevin Over
ANOTR
Chris Stussy
Shakèd (live)
Lucky Done Gone
Bas Roos

Waar/wanneer

Locatie: Blijburg, Amsterdam
Hoe: Vanaf Amsterdam Centraal neem je tram 26 tot aan de eindhalte. De wandeling vanaf de halte is ongeveer 10 minuten. Blijburg Aan Zee is ook gemakkelijk bereikbaar per fiets, taxi of auto.
Datum: 20-08-2016
Tijd: 12:00 – 23:00

De regular tickets zijn bijna uitverkocht. Kopen doe je op: strafwerkfestival.nl/tickets.

Lees ook onze ervaringen van de vorige editie van STRAF_WERK!