Een heerlijk recept van een hapjes wat ik graag met jullie wil delen.
Persoonlijk vind ik dit recept erg lekker, en het is ook leuk en makkelijk te serveren op een feestje, of als je een beetje creatief bent kun je er ook een leuk en makkelijk voorafje van maken.

 

Leijp (1)

Ingrediënten

– 2 Pakken diepvries spinazie (ontdooid)
– 200gr Feta (gekruimeld)
– 1 Ui (Gesnipperd
– 2 Eetlepels olijfolie
– Klein lepeltje dille
– 2 Teentjes knoflook (geperst)
– 2 Pakken bladerdeeg (ontdooid)
– 2 Eieren

 

Handig om te hebben

– Cupcake pan

Bereiding

Stap 1: Lek de spinazie uit, ik heb hiervoor gewoon mijn handen gebruikt. Ik heb een kleine beetjes spinazie gepakt en heb deze toen uitgeknepen tot er geen water meer uit kwam, en heb deze toen in een schone schaal gedaan.

Stap 2: Doe de feta, ui, knoflook, dille en de lepels olijfolie bij de spinazie en mix dit goed. Klop in een schaal een ei en roer dit door het spinazie mengsel.

Stap 3: Snij het bladerdeeg in vier vierkantjes. Leg deze kleine vierhoekige deeg blaadjes op een opening van de cupcake pan, en vul deze met het spinazie mengsel, vouw dan de hoekjes over elkaar.

Stap 4: Dit doe je tot je al je bladerdeeg mopjes zijn dichtgevouwen. Klop nu het andere ei en kwast het ei over de mopjes, hierdoor krijgen ze een mooie kleur.

Stap 5: Schuif de hapjes in een voorverwarmde oven van 175 graden tot ze mooi goudbruin van kleur zijn (30 min ongeveer)! Je kunt deze hapjes zowel koud als warm eten.

Dit recept is wel erg veel! je kunt alles ook halveren voor een wat kleiner feestje of gezelschap.
Ik ben erg benieuwd of dit recept ook bij jullie in de smaak valt, dus als jullie dit ooit maken post dan een foto van je re-creatie en vertel ons hoe het jou heeft gesmaakt!
🙂

Door: Mandy Timmermans