Vorig weekend was er een fantastisch house/techno festival in ‘s-Hertogenbosch, Spatial Outdoor. Jeetje, wat was dit mooi.

‘s-Hertogenbosch (ik kom er zelf vandaan) is een fantastisch leuke stad. Er zijn veel bourgondische en culturele evenementen, maar het ontbrak vaak aan toffe elektronische muziekevents. Gelukkig heeft de stad ‘s-Hertogenbosch een geweldige club mensen die dit wel verwezenlijkt en dat doen ze met succes! Zo ook de gasten van Spatial Collective, die dit jaar de tweede editie van het outdoor festival, Spatial Outdoor organiseerden.

Spatial Outdoor 2015

spatial-outdoorSpatial Outdoor 2015 vond plaats op een fantastische locatie, namelijk een oud industrieterrein in ‘s-Hertogenbosch. Omgeven door oude loodsen en op de betonplaten bevonden zicht 2 overdekte stages. Waarvan de tweede een nieuwe toevoeging was voor deze editie. De tweede stage, die razend populair bleek, werd gehost door de boys van Losjes. Het duurde heel even voordat het feest vol liep, maar toen het vol liep, was dat podia the place to be! Waar dat podium zich vooral richtte op house en verwante varianten als deep house en tech house, waren bij de eerste stage de rauwere techno klanken te horen.

Het geluid was optimaal afgestemd voor een buitenvenue. Dat komt van pas, want de sounds op het festival waren van internationaal niveau met internationale DJ’s zoals Fred P. en Maximiljan (de rest van de line-up vind je hier).

De sfeer was intiem, leuk, gemoedelijk, gezellig. Kortom; Brabants. Iedereen was chill met elkaar en er werd heerlijk gedanst. Naast een dansje waren er ook hamburgers (bij de Bar35 stand) en andere lekkernijen te krijgen. Ook stonden er schommels en picknicktafels voor de relax momenten. De zon scheen de hele dag, wat zeker bij heeft gedragen aan de geweldige vibe. Het festival heeft ongeveer 1000 bezoekers ontvangen. Spatial Outdoor, je was fantastisch.

Spatial Outdoor Aftervideo

Finally! Onze kleine aftermovie van Spatial Outdoor 2015! Lees ons verhaal op: https://leijp.nl/spatial-outdoor/ Heb je jezelf al gespot?

/w Spatial Collective, Losjes, P79, Bar35 • Burgers & Bier,

Posted by Leijp on Monday, June 22, 2015

 

What’s next?

Als er een derde editie komt van Spatial Outdoor zal dat nog een jaar duren. Wel is er zondag 9 augustus een Losjes Outdoor festival, de eerste editie! Als ze het net zo fantastisch maken als op Spatial wordt het een gegarandeerd succes!