Ooit gehoord van Sam Barsky? Geen probleem hoor, had ik ook niet. Maar wat deze man doet is wel heel uniek. Hij breit truien met daarop een plaats, zoals Times Square, Stonehenge, London’s Tower Bridge en de Golden Gate Bridge in San Francisco. Dan gaat hij naar die plaats toe om en zet zich zelf met de trui en plaats op de foto. Hij noemt dit Artistic Knitting en er zijn bijna 20K mensen die dit volgen op Facebook.

Sam Barsky is een verpleger uit Amerika en zijn hobby is breien. Hij heeft al meer dan 100 truien gebreid. Vooral van bekende plaatsten, wanneer de trui af is, reist Sam met zijn vrouw af naar de betreffende plek om een fotootje te maken. Hierdoor hebben Sam en zijn vrouw inmiddels Israël, Engeland, Denemarken, Thailand en Frankrijk bezocht. Dit zijn 91 van de 103 gebreide plekken. Het doel voor de komende tijd is om ook de overige 12 plekken nog te gaan bezoeken.

De hobby Sam begon in 1999. “Mijn eerste twee truien waren zonder patroon”, vertelt hij aan de Amerikaanse site Mashable. “Maar ik zocht wat meer uitdaging, dus ben ik in 2000 begonnen met het breien van patronen. Toen dat eenmaal een succes was, ben ik allerlei verschillende truien gaan breien met daarop landschappen en bijzondere plekken. Eigenlijk is alles wat ik tegenkom inspiratie voor een trui!”.

Sam’s ‘Artistic Knitting’ truien.

Misschien moet je gewoon even kijken:

sam-barsky-trui-2

sam-barsky-trui-3

sam-barsky-trui-4

sam-barsky-trui-5

sam-barsky-trui-6

sam-barsky-trui-7

sam-barsky-trui-8

sam-barsky-trui-9

sam-barsky-trui-10

sam-barsky-trui-11

sam-barsky-trui-1

Bron: mashable.comfacebook.com