iPhones en andere Apple producten worden alsmaar duurder en duurder. En tweedehands een phonetje op de kop tikken, is dat wel te vertrouwen? Ik ging op zoek naar het beste alternatief en stuitte op een website die refurbished Apple producten verkoopt. (Zo goed als) nieuw voor een fijne prijs.

Mijn iPhone 5s heeft het na een aantal trouwe jaren nu dan echt begeven, dus ik ging op zoek naar een vervangende iPhone. Een nieuwer model. De iPhone 6 was via Apple al niet meer de koop en de iPhone 6s kostte me maar liefst het absurde bedrag van €659! Ik heb op tweedehands verkoop websites gespeurd, maar er was altijd wel iets mis, beschadigd of een mankement. Toen stuitte ik op een refurbished iPhone 6 en dat klonk erg interessant. Maar refurbished? Hoe werkt dit nu precies? Wij namen contact op met Forza. Een hoog gewaardeerde (9.1/10 en 1735 beoordelingen (bron:FeedBackCompany))  importeur en verkoper van refurbished Apple devices.

Wat is refurbished?

Refurbished, letterlijk vertaald ‘gereviseerd’, is het schoonmaken, opfrissen en renoveren van een apparaat, zoals de iPhone 6. Behalve iPhones kunnen dit ook iPads’s,  laptops of andere devices zijn. Deze apparaten zijn retour gekomen door een technisch mankement, inruilprogramma, via verzekeraars of door overproductie. Deze apparaten kunnen niet meer als nieuw verkocht worden, maar zijn vaak wel zo goed als nieuw. Door het uitvoeren van kleine reparaties en het controleren op 50 punten heb je daarna een perfect toestel, met ook nog eens 24 maanden garantie. Hierdoor heb je dus de hoogste kwaliteit, voor een prijs tot wel 60% lager dan een nieuw exemplaar. Mocht je niet tevreden zijn, kun je hem binnen 14 dagen terug sturen.

Duurzaam

Er worden wereldwijd jaarlijks maar liefst twee miljard mobile devices geproduceerd. Je kan je voorstellen wat voor invloed dit heeft op onze mooie aarde en moeder natuur. Maar ook mobieltjes kunnen we recyclen. Door het kopen van refurbished producten draag jij jouw kleine steentje bij aan een beter milieu!

De refurbished iphone is wellicht dus ook jouw perfecte alternatief voor een nieuwe of tweedehandse iPhone.

Afbeeldingen: pexels.compexels.compexels.com

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Forza Refurbished.