Ik ben fan van een gezonde levensstijl. Ik sport minstens 4 keer in de week en ik eet gezond, heel gezond. En ik heb een hele tijd geleden frisdrank (bijna volledig) afgezworen. Een paar maanden geleden heb ik me voorgenomen elke ochtend een smoothie of vers sapje te maken. Dat heb ik aardig lang vol gehouden, maar de tijd die dit kost werd toch een issue. En daar is mijn sapjes zoektocht begonnen. Want veel sapjes claimen super healthy te zijn, maar ondertussen zitten ze vol met toegevoegde suikers, of zijn de vitaminen in de persing verloren gegaan.

Alternatief?

Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief en dat was lastig! Ik heb een aantal supermarkten om de hoek. Deze verkopen dan wel gebottelde vers geperste sapjes, maar vaak zonder of met heel weinig groeten. Meestal zijn deze sapjes 70-80% sinaasappel, ongeacht de smaak die op het etiket stond. Daarnaast zijn de flessen waarin ze gebotteld worden vaak gepasteuriseerd. Of de ingrediënten worden ingevroren of juist gekookt. Dat is niet vers in mijn beleving! En dat moet toch anders kunnen, dacht ik. Ik wil echt sap. Sap dat ook bijdraagt aan mijn gezonde levensstijl. En toen kwam ik, in mijn online zoektocht Really Good Juices tegen. Eindelijk een sapje die echt anders is.

Really Good Juices

Really Good Juices maakt rauwe groente- en fruitsappen waar geen toevoegingen, e-nummers of andere ‘houdbaarmakers’ aan toegevoegd zijn. Gewoon, puur sap! Daarnaast gebruiken ze een zogenaamde ‘cold-pressed‘ techniek (in de VS al een grote trend). Het voordeel van deze perstechniek is dat alle vitamines, enzymen en mineralen optimaal behouden blijven. En daarnaast (ook fijn) is er weinig tot geen pulp. Hierdoor heb je niet zo’n flesje waarvan 50% waterig is en 50% drap is. De sappen worden twee keer per week geperst uit ongeveer 350 gram verse rauwe groenten en een beetje fruit. Hiermee krijg je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen van groenten en fruit binnen.

really-good-juices-wortel

Really Good Smaken

Really Good Juices zijn te koop in flesjes van 250 ml in de smaken: biet, spinazie, venkel en wortel. Ik heb ze uiteraard allemaal een keer op en de smaak zal je verrassen! Heer-lijk. En ik overdrijf niet eens ;). Je proeft gewoon puur sap. Je proeft de groenten, maar wel met het zoetje van het fruit. Wat is heel plezierig vond is dat alle ingrediënten die in de sap zitten te proeven zijn. Bij ‘supermarktsapjes’ wordt er vaak een (hoofd)ingrediënt vermeld op het etiket die haast niet te proeven is! Dat is hier dus absoluut niet zo. Daarnaast verwerkt Really Good Juices uitsluitend ingrediënten met unieke kenmerken en positieve effecten op het lichaam en immuunsysteem. Hier per smaak de voordelen:

really-good-juices-bietBiet

(incl. selderij, appel, komkommer, gember, citroen en wortel)

Bieten zitten bomvol vitamines en belangrijke mineralen, zoals ijzer, magnesium, kalium en mangaan. Het pigment dat bieten de diepe paarse kleur geeft is betacyanin. Men gelooft zelfs dat het cel veroudering tegengaat (door ze te vernieuwen!) en de koolhydraten bieden een natuurlijke dosis suikers, die perfect zijn voor net dat beetje extra energie!

really-good-juices-spinazieSpinazie

(incl. appel, selderij, gember, citroen, komkommer en wortel)

Spinazie is een ontzettende gezonde plant vol met ascorbinezuren (vitamine C) en bètacaroteen dat in de lever getransformeerd wordt tot vitamine A. Deze groente bevat weinig tot geen verzadigde vetten en cholesterol. Het is ook een goede bron van niacine en zink en bevat veel gezonde vezels, proteïne, vitamine E, vitamine K, riboflavine, vitamine B6, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, koper en mangaan. Kortom: deze plant is een heuse vitamine cocktail!

really-good-juices-venkelVenkel

(incl. selderij, gember, appel, wortel, citroen en komkommer)

Venkel bevat veel calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en foliumzuur, maar ‘t grootste geheim van venkel is toch wel dat deze ontzettend goed voor de spijsvertering is!

really-good-juices-wortel-2Wortel

(incl. peer, mint en komkommer)

Wortelen bevatten vitamine A, C, K en B6, maar ook belangrijke mineralen zoals ijzer en kalium. Ook is het een goede bron aan antioxidanten vanwege de bètacaroteen die een belangrijke rol speelt in de ondersteuning van het immuunsysteem en de gezondheid.

Overige ingrediënten

Komkommers: krijgen niet zoveel aandacht als andere groenten wat betreft gezondheidsvoordelen, maar dit wereldwijd verkrijgbare product biedt een unieke combinatie van voedingstoffen! Bovenaan de phytonutrient lijst van komkommers vindt je cucurbitacins, lignanen, en flavonoïden. Deze drie types van fytonutriënten bieden ons belangrijke antioxidanten die ontstekingsremmend werken.

Selderij: is een belangrijke bron aan antioxidanten, waaronder vitamine C, betacaroteen en mangaan. Het is ook nog een goede bron van vitamine K, foliumzuur, vitamine A, kalium, vezels en calcium, terwijl het bijna geen calorieën bevat! Dit product biedt de voordelen van antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking voor de darmen, terwijl het de werking van deze bevordert en ook nog eens de bloedsomloop stimuleert.

Citroenen: bevatten unieke flavonoïde verbindingen, die anti-kanker en antioxidanten eigenschappen hebben, dankzij het hoge gehalte aan vitamine C in deze vrucht. Meerdere studies wijzen uit dat vitamine C-rijke voeding, zoals citroenen en limoenen, men voorzien van een bescherming tegen inflammatoire polyartritis, een vorm van reumatische artritis dat twee of meer gewrichten treft. En behalve alle gezondheidsvoordelen zit er in de citroen slechts ‘0’ calorieën!

Gember: de voedingswaarde van gember wordt al vele jaren getest. Recentelijk is wetenschappelijk bewezen dat gember therapeutische werkingen biedt, zoals het verlichten van misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap, het verlichten van darmproblemen, het beschermen tegen colorectale kanker en het stimuleren van het immuunsysteem tegen verkoudheden en virusinfecties. Dit product bevat weinig tot geen vet, cholesterol en natrium, en is ook een goede bron van vitamine C, magnesium, kalium, koper en mangaan.

Appels: zijn een grote bron van vitamine C en gezonde vezels en staan vooral bekend vanwege hun verlichtende werking bij constipatie. Maar voedsel dat vezels bevat biedt nog veel meer gezonde voordelen, zoals het behouden van een gezond gewicht en het verlagen van het risico op diabetes en hartziekten.

Kopen?

Als jij de sapjes ook wilt kopen, ze kunnen online besteld worden en worden gekoeld bezorgd aan huis, kantoor, enz.  Kijk even op reallygoodjuices.nl. 🙂

really-good-juices-sap

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Really Good Juices.