Ok, niet het meest sexy onderwerp maar wel iets waar we toch eens over na moeten denken, ons pensioen. ‘Uuhh, waarom?’, hoor ik je denken. Dit bouw je namelijk op vanaf het moment dat je start met werken. Dat is bij de meeste van ons al sinds ons 15de jaar. Het profijt van je pensioen heb je pas na je 67ste jaar (als we geluk hebben). Maar de jaren hiertussen zijn erg belangrijk.

Pensioen Aan

Op Youtube stuitte ik op onderstaand filmpje van Pensioen Aan. Dit is een initiatief van jonge medewerkers van de vier grote pensioenuitvoerders die de handen ineen geslagen hebben om starters op de arbeidsmarkt bewust te maken van hun pensioen. Ik werd getriggerd door het filmpje. Ik denk dat ik mijn pensioen goed geregeld heb. Ik werk bij een grote organisatie en mijn werkgever regelt dat er maandelijks een bedrag van mijn salaris naar het pensioenfonds gaat. Maar is dit wel zo goed, en hoe regel ik het als ik besluit zelfstandig ondernemer te worden, of als ik een sabbatical neem om een jaar te gaan reizen, dat zijn de vragen die door mijn hoofd gingen.

Pensioen is voor later

Eerlijk gezegd nog nooit eerder bij stil gestaan voor dat ik het filmpje en de website pensioenaan.nl bekeek. Waarom zou ik, pensioen is voor later. Nu wil ik vooral genieten van een lekker leven met mijn man en kind. Heerlijk uiteten, veel uitstapjes maken en minimaal 1x per jaar op vakantie horen daarbij. Hoe ik dat later ga volhouden als ik pensioen ontvang weet ik eigenlijk nog niet precies. Ik spaar nu zelf niets extra’s voor mijn oude dag. Dit was één van de inzichten die ik kreeg na het zien van dit filmpje. “Later” wil ik eigenlijk ook blijven reizen en daar heb ik geld voor nodig. Dus ik ga toch eens verder lezen over hoe ik dit het beste kan doen.

Uitzoeken maar

Daarnaast ga ik ook nadenken over Ferry (oprichter van Leijp en tevens mijn broer) die nu zijn baan heeft opgezegd en een jaar over de wereld gaat reizen. Heeft hij wel gedacht aan een pensioengat? Ook speel ik met het plan om wellicht voor mezelf te beginnen. Hoe regel ik dan mijn pensioen. Kortom het kijken van het filmpje en de website van heeft mij aan het denken gezet. Ook al is het nog een “ver-van-mijn-bed-show” toch ga ik komende week een avond zitten om e.e.a. uit te zoeken. Er zijn gelukkig genoeg websites waar ik informatie vinden dus ik ga aan de slag. Jij ook? Ik zeg: pensioenaan.nl.

Auteur: Evy van Iersel – Afbeelding: freeimages.com

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Pensioen Aan.