We houden van festivals, laat dat duidelijk zijn. En daarom gingen wij afgelopen weekend naar Paaspop! In Schijndel, jonguh! Paaspop is het jaarlijkse driedaagse festival dat tijdens het paasweekend plaatsvindt. Paaspop wordt gezien als opener van het festivalseizoen. En wij snappen waarom. Ondanks dat er al wat festivalletjes vooraf zijn gegaan dit jaar, Paaspop is wel het échte werk.

Cijfertjes Paaspop

Even in het kort. Paaspop is opgericht in 1974, in Schijndel. Dit jaar heeft het festival een recordaantal bezoekers gehad. Maar liefst 60.000! Vorig jaar was dit nog 58.000. Dit kwam neer op een gelijke verdeling van 20.000 bezoekers per dag. Op de camping waren 10.000 mensen te vinden. 2015 was de 39ste editie. Grote namen dit jaar waren o.a. Anouk, Douwe Bob, Handsome Poets, Within Temptation, Jett Rebel, Typhoon, The Kik, Dotan, Mister And Missisippi, dEUS, The Kooks, Di-Rect, Racoon, Selah Sue, Kensington enz. enz. enz. En ik vergeet er echt een hele hoop.

What about Paaspop?

Het was mijn Paaspop ontmaagding. Mijn allereerste Paaspop. Het festival is fantastisch opgezet. Helaas heeft de organisatie te kampen gehad met slecht weer voorafgaand aan het festival. Er moesten flinke maatregelen getroffen worden om het terrein op orde te maken. Honderden extra man zijn ingezet. Ze hebben onder andere de grond afgeschraapt, nieuw grond erop gestort en daar overeen vloerdelen gelegd of houtsnippers gestrooid. Flinke kostbare maatregelen dus! Alle lof voor de organisatie.

Het festival was top opgezet, práchtige aankleding! Zowel aan de buitenkant als in de tenten. Elke tent had zijn eigen stijl qua belichting etc en dat was fantastisch mooi. Eettentjes waren er genoeg! Je kon er alles krijgen, van friet en frikandellen tot mosselen. Van spareribs tot Bakker Bart.

De kapper was aanwezig. De awesome gasten van Schorem voor de mannen en een vintage-look kapper voor de vrouwen. En dit allemaal voor nop. Helaas waren de wachttijden dus flink lang, waardoor ik nog steeds met een verwilderde baard rond loop. Volgende keer beter!

Het was zeker niet alleen muziek maar er waren veel kleine experiences op het terrein. Van theater en comedy tot aan bankstel die met een katapult werd afgeschoten over een zeepbaan. Ook was er een comic booth, waar je naar binnen moest en een verhaal moest uitbeelden. Daar werd jouw uitbeelding dan live voor een groot wit scherm overgetrokken en een digitale tekening van gemaakt. Je eigen comic! Maar er was ook gewoon een blote billen show, zodat je even je reet kan laten zien. Moet ook gebeuren.

Alle muziekstijlen waren vertegenwoordigd. Van lekkere technosounds tot aan après-ski. Van een metal-area tot een tent van Boomshakalak Soundsystem waar je van heerlijke Irie vibes kon genieten. En over de bekende artiesten hoeven níks meer te vertellen, die hebben zich inmiddels al bewezen. Een verassing waren de dames van Liptease (bekend van Holland’s Got Talent). Zij gooien bestaande liedjes in een oud jasje. Ja, je hoort het goed. Drie schaars gekleden pin-up girls toveren bestaande hedendaagse liedjes om naar lekkere ouderwetse Rock & Roll.

Jeetje wat een <3 voor Paaspop. Het was gewoon fijn! Als ik dan toch een nadeel moet noemen: er zat maar één stukje kip in mijn bakje noodles met kip!

Bron: omroepbrabant.nlnl.wikipedia.org
Foto’s: facebook.com