Het was niet eens liefde op het eerste gezicht. Het duurde echt wel een tijdje voordat ik je zag staan. Maar toen ik je eenmaal had ontdekt was ik verkocht. Verkocht? Verslaafd is misschien wel een beter woord. Geen dag meer kan ik zonder je. En als ik je een tijdje niet geroken, gezien of geproefd heb, ben ik onrustig en beginnen mijn handen te trillen. Ik kan wel zeggen dat je op dit moment mijn leven beheerst.

Ik droom over je, ontdek je kwaliteiten steeds weer opnieuw en stel je voor aan al mijn vrienden. Ik zou me oprecht niet kunnen bedenken wat mijn leven zonder jou erin nog waard zou zijn. Ik schrijf gedichten voor je en verzorg je maar al te goed. Ik krijg een lach op mijn gezicht als iemand je naam noemt en als ik bij je ben, ervaar ik de meest intense vorm van geluk.

Je bent sociaal, je ligt goed in de groep en je bent eigenlijk met alles te combineren. Op elk moment van de dag pak ik je erbij en je stelt me nooit teleur. Rijstwafels, boterhammen en yoghurt, je maakt het allemaal beter. O pindakaas, jij bent de liefde van mijn leven.

Mijn vrienden en familie weten hoe gepassioneerd ik over pindakaas ben. Ik ken alle merken, alle combinaties en alle recepten uit mijn hoofd. Alles met pindakaas-smaak wordt vakkundig door mij getest en ook in berichten over pindakaas wordt ik gemiddeld 20 keer getagd. Ik ben een soort Jehova-getuige of predikant als het om pindakaas gaat en overtuig het liefste iedereen van mijn pindakaas-geloof.

Ik ontbijt, lunch en dineer met pindakaas. Komkommer, shoarma, lasagne, alles wordt beter met pindakaas. Of het nu zoet of hartig is, pindakaas is je beste vriend. De zin ‘weet je wat daar echt lekker bij zou zijn… pindakaas’, spreek ik gemiddeld vijf keer op een dag uit en ach, ik schaam me niet eens meer voor mijn groupie-gedrag. Sterker nog, ik begin te merken dat er steeds meer ‘peanutbutter-addicts’ bijkomen en dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen.

Pindakaas

Zo opent er binnenkort een pindakaaswinkel in Amsterdam waar ik uiteraard al een klantenkaart van heb. Maar ook Ben & Jerry’s, Oreo en KitKat zijn aan het experimenteren met pindakaas. Reeses Peanutbutter Cups worden al op steeds meer plaatsen verkocht en ook in restaurants is de bekende tosti van Elvis met banaan en pindakaas steeds vaker te verkrijgen. En ik kan alleen maar zeggen: ren nu naar de winkel want het leven is zoveel mooier met pot pindakaas!

Door: Britt Willemsen – Foto’s: pexels.comcommons.wikimedia.org