Het is allemaal niet zo makkelijk om als student of expat woonruimte in het buitenland te vinden.Je moet veel zoeken op onduidelijke webites vaak ook nog eens in vreemde talen, dat kan beter dacht Nestpick. Zij lanceerden hun dienst, een soort Airbnb voor woningverhuur.

Nestpick

nestpick-logo-orangeNestpick is oorspronkelijk als een klein platform begonnen met het in contact brengen van huurders en verhuurders in 2014 in Rotterdam. Dit omdat de oprichter/CEO Fabian Dudek moeite had om een studentenkamer te vinden. Al snel groeide het platform uit tot wat het nu is. Een internationaal netwerk met een aanbod van duizenden appartementen in meer dan dertig steden over de hele wereld. Het aanbod is enorm, van knusse privé kamers in een gedeeld appartement tot een moderne studio tot een volledig appartement. ‘We willen de hele huurmarkt tussen de 100 euro en 2000 euro beheersen’, zegt Dudek.

Nestpick brengt nest verleners en studenten, expats en young professionals met elkaar in contact op een laagdrempelige manier.

Woning huren

Jij hebt, als huurder een grote keuze beschikbare woningen waaruit je kan kiezen. Daarnaast biedt Nestpick een veilige manier om een vooruitbetaling te doen voor je woning. Dit voorkomt scammers en frauduleuze huisbazen. Aangezien het hele huurproces volledig online gedaan wordt, kun je als huurder vanuit waar dan ook naar hun nieuwe woning zoeken. Je gaat naar nestpick.nl, selecteert een stad, vul je verhuisdata in en blader door de beschikbare woningen. Er zijn filters beschikbaar die helpen je zoekresultaat te verfijnen op basis van prijs, type woning en locatie. Met de gebruikersaccount-functie kun je gemakkelijk je favoriete woningen bewaren en later opnieuw bekijken.

Wanneer je een woning hebt gevonden die je graag wilt boeken, kun je via Facebook of email inloggen. Dan betaal je Nestpick’s eenmalige boekingskosten en de borg om je boeking veilig te stellen. Zodra de betaling is verwerkt krijgt de huisbaas 48 uur om jou boekingsverzoek te accepteren of te weigeren. Als de huisbaas je boekingsverzoek weigert, storten ze het gehele bedrag terug op je rekening. Makkelijk toch?

nestpick-concept

Win 3 maanden wonen in Barcelona!

Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Nestpick heeft momenteel een winactie lopen warabij je maar liefst 3 maanden wonen in Barça kan winnen! In dit appartement, alle rekeningen van het appartement worden betaald! Daar moet je iets voor doen. Maak een videootje en vertel daarin (in het Spaans of Engels) waarom jij deze prijs moet winnen. Meedoen kan tot 4 november, dus hurry! Overigens zo veel mensen doen er niet mee, de kansen zijn dus groot! Voor meer info check: nestpick.nl/barcelona-stories.

Het appartement is 35 vierkante meter en bestaat uit een woonkamer met bank, flatscreen-tv, tafel voor vier, toegang tot een eigen balkon. De volledig uitgeruste keuken is voorzien van alle gemakken en keukengerei die nodig zijn. De slaapkamer is licht en beschikt over een knus tweepersoonsbed en een kledingkast.

Het appartement ligt in La Barceloneta. La Barceloneta is een van de beste bestemmingen van Barcelona. Het heeft de meest bekende stranden en het is de thuisbasis van vele tapas restaurants en bars, die verspreid over de promenade. Verder is er een bruisend nachtleven in die omgeving. Hier wil je gewoon drie maanden zitten, toch?

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Nestpick.