Neonsplash organiseert zaterdag 7 november het grootste verf-feest van Europa. Een volle Ziggo Dome danst in 15.000 liter vloeibare neonverf.

Neonsplash

Neonsplash is een dance event waarbij grote verfkanonnen wit-geklede bezoekers besproeien met neon-verf. Speciale verf die oplicht onder UV-licht. Dit event bestaat al 4,5 jaar en heeft in die tijd al meer dan 500.000 bezoekers gehad waarvan 80.000 bezoekers in Nederland. Na uitverkochte edities in de Heineken Music Hall en de Amsterdam RAI staat Neonsplash dit jaar voor het eerst in de Ziggo Dome.

Nederlandse organisator Elwin Stevelink: “Bij Neonsplash is alles gericht op de beleving.” Niet alleen dance-muziek, maar juist de hele ervaring er omheen met live-acts, acrobaten en lichtgevende robots die door de lucht vliegen is waar de organisatie op mikt. “We willen de bezoeker iets bijzonders geven. Daarbij maken wij onze bezoekers onderdeel van de show door ze onder te dompelen in neon-verf die oplicht onder het UV-licht. Dat levert een prachtig gezicht op, maar bezoekers vinden het vooral heerlijk om zich helemaal uit te leven met elkaar. Het effect van ‘vloeibaar verkleden’ werkt bevrijdend.”

Voor deze editie is een compleet nieuwe techniek ontwikkeld om de neon-verf van meer kanten tegelijk en op nieuwe manieren in het publiek te laten komen. Daardoor kan de organisatie driemaal meer verf gebruiken dan tot nu toe mogelijk geweest is, om daarmee alle huidige records voorbij te gaan. De organisatie verwacht hiermee de beleving nog intenser te kunnen maken. Kaarten kun je kopen via neonsplash.com

Een terugblik op Neonsplash Amsterdam RAI 2014

Foto’s: commons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgde.wikipedia.org