Netflix heeft onlangs een nieuwe Netflix Original serie uitgebracht. Maak kennis met Narcos en neem een duik in het leven van drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellínkartel. Geen zorgen. We gaan niet spoilen.

Series zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Dit onder andere door de on-demand services zoals Netflix en HBO. In 2013 bracht Netflix zijn eerste Netflix Original serie ‘House of Cards’ uit. Een serie die volledig door Netflix geproduceerd is en die ook alleen via Netflix te zien is. Een razend succes! Sindsdien volgden er al snel meerdere series. Sinds eind Augustus is de nieuwe Netflix Original serie Narcos online. Sinds de lancering zijn er alleen maar lovende woorden geschreven en op IMDb wordt de serie beoordeel met een 9,1 en staat hiermee in de top 30 van alle series. Wij konden niet achterblijven en gingen kijken.

Narcos

Narcos is een Amerikaanse misdaad drama tv-serie die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pablo Escobar en zijn drugskartel het Medellínkartel. Het Medellínkartel was een groots opgezet Colombiaans drugskartel, vernoemd naar de geboorteplaats van Escobar; Medellín. Dit kartel beheerste op zijn hoogtijdagen een groot deel van de wereldhandel in cocaïne. Het Medellínkartel wordt gezien als de meest gewelddadige, meedogenloze en rijke criminele organisatie in de geschiedenis van de moderne criminaliteit. En dit werd allemaal geleid door die ene man. Die maar liefst 5 miljoen dollar per week verdiende.

Narcos vertelt het verhaal van twee DEA (Drug Enforcement Administration) agenten die proberen het Medellínkartel te bestrijden tijdens de door cocaïne aangedreven drugsoorlogen van de jaren 80. Een serie waarin zowel bloed als wit poeder je om de oren vliegen. Een serie met hoeren, drugs, moorden, corruptie, ongelimiteerde rijkdom en aan de andere kant de strijd hiertegen van de agenten en de politiek.

Wat deze serie zo fantastisch maakt is de sfeer, de stijl en het realisme. Het is moeilijk om je niet in te leven in deze serie. Zo is de serie grotendeels in het Spaans. Er wordt er door de Colombianen gewoon Spaans gesproken in plaats van een paar Spaanse woordjes en verder Engels, zoals je vaak ziet in series.

Seizoen twee?

Ja! Er komt een seizoen twee, deze is al officieel aangekondigd door Netflix. We hadden niet anders verwacht!

Narcos Trailers

Bekijk hieronder de twee officiële Narcos trailers om een goede indruk te krijgen van de serie.

Bron: netflix.com