Fotograaf Brock Elbank, beter bekend als Mr. Elbank heeft een serie fantastische portretten gemaakt van de 60 beste, mooiste en meest iconische baarddragers ter wereld, #Project60. En dit alles voor een goed doel.

Jimmy Niggles

Als je ooit op ‘beard’ hebt Gegoogeld ben je gegarandeerd foto’s van Mr. Elbank tegen gekomen. Mr. Elbank is namelijk gefascineerd door baarden en fotografeert ze dan ook 20 jaar. Toen Mr. Elbank aan Jimmy Niggles (een bebaarde Australiër) vroeg om langs te komen in zijn studio begon het balletje te rollen. Na de fantastische foto die Mr. Elbank maakte van Jimmy werd deze binnen een mum van tijd 545.000 keer ge-repost op Reddit. Ook zag Jimmy zijn hoofd overal verschijnen op Instagram accounts, tijdschriften en zelfs op mokken.

Een aantal jaar geleden is Jimmy Niggles een goede vriend (26 jaar) verloren aan huidkanker. Om dit feit onder de aandacht te brengen besloot Jimmy met een groep vrienden hun huid te beschermen tegen de zon door hun baard te laten staan. En wanneer iemand vroeg naar hun baard, vertelden ze het verhaal van hun overleden vriend en spoorden ze die mensen aan een huid-check te laten doen en je goed te beschermen voor de zon.

Om dit verhaal voort te blijven vertellen, heeft Jimmy de hulp van baard-fotograaf Brock Elbank ingeschakeld. Hiermee is #Project60 ontstaan. #Project60 is een goed doel (uiteraard non-profit). Het doel is bewustzijn te creëren voor huidkanker. Dit doen ze door middel van 60 mensen (56 mannen, 1 bebaarde vrouw die door een aandoening leidt aan overmatige gezichtsbeharing, 2 dochters van Elbank en zijn hond) te fotograferen. Ze creëren aandacht en zamelden geld in door de foto’s te exposeren en uit te brengen in boekvorm. Een fantastische serie portretten. Hieronder een kleine selectie. Voor meer ga naar mrelbank.tumblr.com.

#Project60 Foto’s

Bron: somersethouse.org.uk, kickstarter.combeardrevered.comdailymail.co.uk