China is een land van uitersten. Het land heeft de meest waanzinnige landschappen. We zetten de 18 mooiste op een rijtje.

18 Prachtige plekken in China

Zhangye Danxia Landform

Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park (of Zhangye Danxia (Landform) Geopark) ligt in de Chinese provincie Gansu. Het is 510 km² groot. Het kreeg in november 2011 de status van nationaal park door zijn unieke kleurrijke rotsformaties. Door de Chinese media werd het verkozen tot een van de mooiste landschappen van het land.

Libo

Libo is een provincie in China en sinds 2007 staat ‘ie op de UNESCO werelderfgoedlijst. Om deze reden:

Het rode strand

Het Rode Strand in Panjin, China. De bloemen op het strand geven de rode kleur. Het is een soort zeewier dat vooral in de herfst een uitzonderlijk aanzicht geeft. Op dit strand mag niet worden gelopen, maar er is een boardwalk aanwezig.

Detian Falls

Detian Falls is een verzamelnaam voor twee watervallen op de Quây Sơn River die de internationale grens tussen China en Vietnam markeert. Een prachtig landschap.

Qiandao Lake

Qiandao Lake (of Thousand Island Lake) is een meer van maar liefst 573 km² groot! En even voor de kijkers thuis, dat is groot. Heel groot. In het meer liggen eilanden met een totale oppervlakte van 86 km². Dit zijn de eilanden: Bird Island, Snake Island, Monkey Island, Lock Island and the Island to Remind You of Your Childhood.

Tianzi Mountains

Tianzi Mountains zijn rotsen van marmer, ze bevinden zich in Zhangjiajie National Forest Park. De hoogste rots is bijna 1,3 kilometer hoog. Stel je dit uitzicht eens voor! Het is niet voor niets dat deze bergen in veel lijsten voorkomt als plek die je gezien moet hebben.

De Chinese muur

De Chinese muur kennen we allemaal, maar zijn we er ook wel eens geweest? De muur is een uit aarde en stenen gebouwde verdedigingslinie in het noorden van China. Het is gebouwd om het Chinees Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. De Chinese muur is ruim 6 kilometer lang.

Jangtsekiang

De Jangtsekiang (ook bekend als Yangzi, Yangtze of Blauwe rivier) is de langste rivier in Azië en de op twee na langste van de wereld (op de Amazone in Zuid-Amerika en de Nijl in Afrika na).

Huáng Shān

Huáng Shān of Gele Berg is een bergketen met 72 pieken en een oppervlakte van 154 km². Een aantal scènes uit de film Avatar zijn hier opgenomen.

Li Rivier

Nog een rivier, omdat ze cool zijn. Lekker makkelijk uit te spreken ook. De Li rivier of Lijiang is een rivier in Guangxi Zhuang. De rivier is  83 kilometer lang en loopt van Guilin naar Yangshuo. De rechte foto is Yulong, een zijrivier van de Li rivier.

Pearl Shoal Waterval

Pearl Shoal Waterval is een waterval gelegen in het noorden van de provincie Sichuan op een hoogte van 2433 meter, de bovenkant van de waterval is 162,5 meter breed. Hij heeft een val van 40 meter.

Maijishan Grotten

De Maijishan Grotten zijn een reeks van 194 grotten in de zijkant van de heuvel van Majishan in Tianshui. Deze rots bevat meer dan 7.200 boeddhistische sculpturen en meer dan 1000 vierkante meter aan muurschilderingen. Een must see!

Yuanyang rijst terrassen

De rijstterrassen bij Yuanyang in de provincie Yunnan zijn de grootste en mooiste van China. Ze zijn honderden jaren oud. Bij zonsopkomst en zonsondergang heb je een prachtige weerkaatsing van licht over de met water gevulde terrassen.

Tianmen Mountain Road

Een weg van 11 kilometer over de Tianmen berg in Tianmen Mountain National Park. Deze rit is niet voor iedereen geschikt. De weg wordt gezien als erg gevaarlijk, het bestaat namelijk uit 99 haarspeldbochten op grote hoogtes.

Huanglong

Het gebied Huanglong staat bekend om zijn kleurrijke poelen, uitgestrekte bossen, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en warmwaterbronnen. Ook is dit de thuisbasis van vele bedreigde diersoorten, waaronder de reuzenpanda. Het nationale park werd in 1992 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Jiuzhaigou

De Jiuzhaigou-vallei is een natuurreservaat en Nationaal park . Het is beroemd om zijn gekleurde meren en watervallen. Sinds 1992 is het park uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Goqui Island

Goqui Island is een eiland van de eilandengroep Shengsi. Het is een verlaten vissersdorp. Alle vissers zijn vertrokken naar het vasteland en de natuur neemt het langzaam over, prachtig om te zien.

Goqui-Island

Bron: boredpanda.comfroot.nlnl.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.org, nl.wikipedia.orgnl.wikipedia.orgnl.wikipedia.orgnl.wikipedia.orgtrouw.nlen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgcolumbusmagazine.nlnl.wikipedia.orgen.wikipedia.orgnl.wikipedia.orgdemilked.com
Afbeeldingen: flickr.comen.wikipedia.orgflickr.comflickr.comupload.wikimedia.orgflickr.com, imgur.comen.wikipedia.orgnl.wikipedia.orgimgur.comcommons.wikimedia.orgcommons.wikimedia.orgen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgflickr.comcommons.wikimedia.orgreddit.comflickr.comen.wikipedia.orgen.wikipedia.orgcommons.wikimedia.orgpixabay.compixabay.compixabay.compixabay.comcommons.wikimedia.orgreddit.comen.wikipedia.orgyoutube.comen.wikipedia.orgflickr.comnl.wikipedia.orgtravelchina.gov.cnen.wikipedia.orgflickr.com