Ik ben zelf reuze fan van leuke (rommel)marktjes zoals de Swan Market en de IJ-Hallen. Maar dit ‘snuffelen tussen rommel’, kan tegenwoordig ook gewoon digitaal natuurlijk. Via Marktplaats. En ik hou d’r van. Ik vind er regelmatig Marktplaatspareltjes. Zoals ook deze.

Impala gewei

Ik was net terug van een vakantie in Zuid-Afrika toen ik akkoord kreeg op een woning waar ik op had gereageerd. Ik kon er direct in en het inrichten kon beginnen! Ik had al een leuke sfeer voor ogen. Industrieel gemixt met kitch. Veel hout, veel natuurlijke materialen, maar ook veel staal.

impalaVoor dit idee kon een groot gewei aan de muur niet ontbreken. Ik had zelf een hertengewei in gedachte, dus ik moest op zoek. En waar kan dat nu beter en sneller dan op Marktplaats? Ik zocht op Markplaats op ‘gewei’ in de categorie ‘dierenverzamelingen‘ en vond daar heel veel mooie geweien, waaronder een impala gewei. Welke ik overigens nog nooit had gezien voor aan de muur!

Voor diegene die de impala niet kennen, de impala is een van de meest voorkomende antilopesoorten in Afrika. De afbeelding staat hiernaast. Een impala is een dier dat ik dan ook heel veel gespot heb tijdens mijn reis in Zuid-Afrika, veel leuker en persoonlijk dan het hertengewei!

Eenmaal aangekomen bij de betreffende verkoper in Eindhoven, bleek dat hij ook mooie vloerkleden had, gemaakt van de huid van een ree (die overigens met vergunning geprepareerd is). Ik kon ook dit pareltje niet laten liggen. Ik vond het een mooie combi en kijk het nu eens shinen in mijn huisje!

impala-gewei (1)

Ben je zelf ook op zoek naar iets bijzonders? Naar je eigen Marktplaatspareltje? Ga dan gewoon naar Marktplaats en zoek eens rond, je zult nog versteld staan wat je er allemaal kunt vinden. 🙂

Afbeelding: flickr.com

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Marktplaats.