komono-11Zo’n half jaar geleden ben ik in een conceptstore in Den Bosch een bijzonder mooi horloge tegen gekomen. Ik was op slag verliefd en ondanks dat ik niet op zoek was naar een nieuw horloge, heb ik hem toch meteen gekocht. Het merk was Komono.

Komono

Komono vindt zijn oorsprong in België en is opgericht door de Belgische designers Anton Janssens and Raf Maes. Komono is Japans voor “kleine dingen” of “accessoires” en dat laatste is dan ook waar het merk zich op richt. Horloges en zonnebrillen is wat ze momenteel in de hun (overigens super toffe) collectie hebben.

Het merk laat zich het best omschrijven als een mix van retro, futurisme en streetstyle. De producten zijn modern, creatief en draagbaar. Én Komono is er zowel voor de man als vrouw. Voor mij werd het weer tijd voor een nieuwe zonnebril en een nieuw horloge en ik heb deze keer weer gekozen voor Komono. Hieronder mijn twee keuzes.

Winston Regal Cognac watch

Ik vind de horloges uit de Winston serie echt prachtig. Het zijn simpele en strak vormgegeven horloges met een erg klassieke uitstraling. Maar toch modern en niet saai. Mijn vorige horloge was de Winston Gold Wood. Dit keer is het de Winston Regal Cognac geworden.

Het horloge heeft een zwarte kast en een zwarte wijzerplaat, het bandje is van leer in cognac-kleur.

komono-8

komono-6

Clement Cocoa sunglasses

Bij een horloge hoort een bijpassende bril natuurlijk! Dus het moest een bruine worden. Ook voor zonnebrillen heeft Komono een flink aanbod. Qua model vind ik de Clement het mooiste. Deze zijn er in verschillende kleuren. Ik koos voor de Cocoa, de bruine variant.

Wat mij meteen opviel is dat de bril echt goed stevig aanvoelt. Hij past ook lekker. Ik had hem iets kleiner voorgesteld, maar geen onaangename verassing. Het is een prima zonnebril. Met kwaliteit!

komono-2

komono-5

Bestellen kan via de website van Komono, maar er zijn ook 150 verkooppunten in Nederland. Kijk daarvoor ook even op de website!

 

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Komono.