Ja echt waar, deze beelden zijn gemaakt met een iPhone. En gewoon, een iPhone 5. Niks bijzonders. Hoe dan? Met een waterdicht hoesje natuurlijk.

LifeProof Fre waterdicht hoesje

Ik hou van mijn GoPro, voor Leijp maken we er dan ook regelmatig toffe video’s mee. Zoals deze op MudMasters. Maar hoe handig zou het zijn als je dit soort video’s gewoon altijd kon maken? En dan met een apparaat die je altijd bij de hand hebt? Dit bedacht ik me, daarom besloot ik eens een waterdicht hoesje voor mijn iPhone uit te proberen. Mijn iPhone heb ik altijd bij de hand en het lijkt me dan ook heerlijk om op vakantie met mijn telefoon het water in te springen om een videoo’tje of snapchatje te maken. Een waterdicht hoesje leek de oplossing. Na wat op internet te surfen ben ik erachter gekomen dat LifeProof een van de beste waterdichte hoesjes maakt. De keuze was dus snel gemaakt.

De LifeProof Fre Case is een relatief dunne case, niet dikker dan normale cases. Het voordeel is dat je deze hierom altijd om je iPhone kan laten zitten. Het beschermt je scherm tegen krassen en het hoesje zelf is buiten water- ook stof-, schok- en valbestendig. Daarnaast werkt je TouchID (ontgrendeling met vingerafdruk) door het hoesje heen, zit er een speciale schroefingang voor je koptelefoon en een waterdicht klepje voor op te laden. En bellen kan ook door het hoesje heen, je hoeft hem er dus letterlijk nooit af te halen. Het hoesje is voor meerdere modellen beschikbaar, zelfs een waterdichte Apple iPhone 6S case kun je vast bestellen.

Let wel op, het touchscreen werkt onder water niet tot nauwelijks. Wil je dus een video maken, zet je deze boven het wateroppervlak vast aan. Voor een foto gebruik dan de timer, of de volumeknop op je iPhone om een foto mee te maken. Het enige nadeeltje, door alle druppels op je scherm, weet je touch soms ook boven water niet meer wat hij moet doen en ziet ‘ie druppels aan als touches. Een simpele oplossing; doekje over het scherm en het is opgelost. 🙂

Testvideo met waterdicht hoesje

Leijp test… LifeProof waterdichte iPhone caseMet je iPhone onder water? Kan gewoon. Kijk maar! https://leijp.nl/iphone-onder-water/

Posted by Leijp on Tuesday, September 29, 2015

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met TelecomTelecom.nl.