Ikea heeft onlangs hun nieuwe meubellijn aangekondigd. Een erg verassend element was dat Ikea een serie meubels en accessoires gaat uitbrengen met geïntegreerde draadloze opladers voor onder andere smartphones.

Zo komt er een een hele serie lampen met draadloze oplaad-pads en een aantal tafeltjes. Ook zullen de oplaad-pads los worden verkocht. Je kunt de pads herkennen aan het “+”-teken op de pad. Het gebruik is doodsimpel, je kunt je smartphone op het ronde oplaadpunt plaatsen en het apparaat zal beginnen met opladen, draadloos. Daarnaast zijn sommige meubels voorzien van USB-poorten om ook apparaten via een kabel te kunnen opladen.

Deze draadloze oplaad-pads maken gebruik van de Qi-technologie. Veel moderne smartphones ondersteunen deze Qi-technologie. Voor mobiele telefoons die dit niet ondersteunen (zoals o.a. Apple iPhone, HTC One M8 en Samsung Galaxy S5) komt Ikea met speciale hoesjes die je om je telefoon kan doen waardoor je je telefoon toch met de Qi-pads kunt opladen.

Ikea is op dit moment de eerste die meubels met draadloze oplaadstations aanbiedt en maken daarmee een flinke sprong in de tijd. Het is overigens zeker dat Ikea deze producten ook in Nederland op de markt gaat brengen. Ze hebben het onderdeel “draadloos opladen” al toegevoegd aan hun Nederlandse website. Vanaf 15 april zullen deze meubels te koop zijn in Nederland (Samen met de rest van Europa en Noord-Amerika). De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar er wordt gerekend op een vanaf prijs van €40,-.

Bron: ikea.com