Krakau is na Warschau, de grootste stad van Polen. Krakau is erg populair als bestemming voor een stedentrip. Dit door het historische centrum, het toffe nachtleven, de vriendelijke mensen en de fijne prijzen. Volgens Zoover (de Nederlandse tripadvisor) was Krakau is de beste Europese stedentrip-stad van 2014. Maar wat zijn leuke cafe’s? Wij zette er d.m.v onze 100% Krakau gids een aantal op een rijtje.

Alchemia

Deze kroeg is een begrip in de wijk Kazimierz. Ontzettend hip en toch ouderwets. Met een bij elkaar geraapt interieur dat om onduidelijke reden perfect past.
Websitealchemia.com.pl

Foto’s: alchemia.com.pl

Piwnica Pod Baranami

Piwnica Pod Baranami was een van de bekendste plekken waar progressieve theatergroepen de grenzen van de staatscensuur opzochten. Nu is het een sfeervol keldercafé, met kleine tafels en oude accessoires.
Websitepiwnicapodbaranami.pl

Foto’s: facebook.com/Klub.Piwnica.Pod.Baranami

Eszeweria

In deze sfeervolle kroeg trek je je terug uit de drukke stad. Antieke meubels, kaarslicht en vriendelijk personeel maken Eszeweria tot een intieme plek. In de zomer kun je in de grote achtertuin van een koele zelfgemaakte limonade proeven.
Websitefacebook.com/pages/Eszeweria/140631805995292

Foto’s: facebook.com/pages/Eszeweria/140631805995292

Bunkier Sztuki

Dit café, dat aan de buitenkant wel iets wegheeft van een bunker, heeft goede wisselende exposities waar artistieke locals op afkomen. De andere publiekstrekker is de grote veranda aan de Planty, waar je het hele jaar door overdekt buiten zit.
Websitebunkier.art.pl

Foto’s: facebook.com/bunkiersztuki

Drukarnia

Een trekpleister voor de buurt. Met onder één dak een knus café gedecoreerd met oude kranten aan de muur, een modernere cocktailbar en een concertzaal voor voornamelijk jazzmuzikanten en zo nu en dan een dj.
Websitedrukarniaclub.pl

Foto’s: facebook.com/DrukarniaJazzClub/

Deze tips en meer staan in de nieuwe reisgids 100% Krakau. Deze verschijnt op 25 september 2015 voor € 12,95. Bestellen kan op 100procenttravel.com.