Een stelletje Zuid-Afrikaanse hipsters hebben één grote ergernis: de top knot. Je kent ze wel, de knotjes die eigenlijk niet nodig zijn omdat het haar niet eens zo lang is. Om dit probleem op te lossen komen ze met een drive-by-cutting. Ze knippen de knotjes af van willekeurige mensen. Leuk? Alles staat in ieder geval op video.

Een “comedy duo” van Zuid-Afrika, genaamd Nic and Gareth (AkA “Derick Watts & The Sunday Blues”) vonden het leuk om in hun autootje rond te rijden om op zoek te gaan naar slachtoffers. Zó’n hekel hebben ze aan de top knot. De top knot is een mini-versie van de man-bun, die dan wel weer cool is volgens het duo. Ze benaderden het slachtoffer door vervolgens snel het knotje af te knippen en weg te rennen (tof, man). De verzameling knotjes die ze uiteindelijk verzameld hebben, hebben ze een ritueel afscheid gegeven.

 

Als je het mij vraagt, niet cool. En zo te zien ben ik niet de enige, het aantal dislikes op YouTube is een stuk groter dan het aantal likes. Ikzelf ben groot voorstander van het feit dat iedereen kan dragen wat hij of zij wilt, óok op je hoofd. Ik draag zelf dan ook vaak een knot (maar ik heb dan ook écht lang haar). Maar ondanks het feit dat ik het niet vind kunnen is het, heel stiekem, een redelijk vermakelijk filmpje.

Update. It was Knot true.

Remember de top knot-knipper video? Die is knot true (leuker als je hem hardop leest, (k)not true, you get it? Ok, laat maar.) Enfin… Ik heb een heel pleidooi over deze video gegeven en wat blijkt. Het is allemaal staged!

Ik hád het kunnen weten. Natuurlijk is het fake. Alles op internet is fake! Ik ga die jongens nú bellen. Ik heb namelijk 8,5 uur (kan er iets naast zitten) aan m’n pleidooi gewerkt en nu blijkt het allemaal in scéne gezet. Ik wil mijn 8,5 uur terug! Één voordeel, nu vind ik die gasten wel weer leuk.

De knot-gate bekentenis