Er zijn altijd van die herkenbare dingen die iedereen doet, maar waar niemand over praat. Wij gaan dat nu wel doen. Bij deze een lijst van 10 herkenbare dingen die iedereen doet maar niemand toegeeft. Een als extraatje 10 dingen die ik doe, die jij ook moet gaan doen, omdat ze het leven net even iets leuker maken. 😉

Dingen die iedereen doet maar niemand toegeeft

 • Iedereen heeft wel eens met z’n hoofd tussen de koelkastdeur gehangen om te kijken wanneer het lampje uitgaat. Overigens gaat het pas uit als de deur écht dicht is, dus vaak hou je er een blauwe neus aan over.
 • Een zielig liedje opzetten, (‘It Must Have Been Love’ -Roxette, ‘All Odds’ -Phil Collins of voor de Nederlandstalige muziekliefhebber: ‘Afscheid’ -Volumia) uit het raam staren alsof je in een zielige scène van een film zit.
 • Als je op straat muziek luistert inbeelden dat er een camera op je gericht is en playbacken alsof je de clip aan het opnemen bent. Tussendoor check je of je echt wel alleen over straat loopt.
 • Nadat je thuis komt van een awkward of moeilijke situatie nog drie uur lang denken: ‘Ik had dit moeten zeggen’, ‘Als ik dit had gezegd was het grappig geweest’.
 • Je zelf zingend opnemen onder het mom van: ‘nu is echt zuiver‘, het terugluisteren en het dan met het schaamrood op je kaken zo snel mogelijk verwijderen.
 • Tijdens het fileparkeren of als je je bestemming bijna bereikt hebt de muziek zachter zetten. Ten slotte weet iedereen dat je dan beter ziet.
 • Je gezicht (inclusief mee-eters, puistjes en opkomende rimpels) uitgebreid voor de spiegel bestuderen. Ook strek je hierbij je huid naar achteren om te kijken of je eventueel voor de facelift look wil gaan in de toekomst.
 • In de trein op andermans laptop of telefoon meekijken. Je oortjes indoen maar geen muziek luisteren zodat je ongestoord gesprekken kunt afluisteren.
 • Neuspeuteren, je eigen scheten ruiken en ja, jij kijkt ook wat er in de pot ligt na boodschap nummer 2.
 • Jouw voornaam testen bij de achternaam van je crush (waar je misschien pas net 3 woorden mee gewisseld hebt).

herkenbare-dingen-1

Dingen die ik doe, die jij ook moet gaan doen, omdat ze het leven net even iets leuker maken

 • Ik heb een hekel aan koken. Oplossing: doe net of je live op 24kitchen bent, zelfs al kook je alleen maar water. (’En zoals de meesten van jullie wel weten kookt water op 100 graden, we wachten dan ook geduldig tot het borrelt. Ondertussen haal ik alvast het theezakje uit de verpakking en pak ik een mooie kleur mok…’)
 • Als ik me verveel interview ik mezelf. (‘Vandaag te gast bestseller schrijfster Britt Willemsen. Britt vertel eens, hoe kwam je aan inspiratie voor dit boek? Nou Humberto allereerst bedankt dat ik hier mag zijn, ik liep dus over straat en…’)
 • Als ik op de fiets zit en door heb dat iemand me wil inhalen ga ik harder fietsen. Hilarisch!
 • Je ligt in bed en denkt ineens: ‘Dit moet ik morgen echt niet vergeten!’ Ik gooi dan altijd een kussen van de ene kant naar de andere kant van de kamer. ’s Morgens sta ik op en denk ik: ‘What the hell doet dat kussen hier?’ ‘Oja, ik moest dít niet vergeten!’ (Gratis tip, thank me later.)
 • In een lift met vreemden staan en de doodse stilte verbreken door te zeggen: ‘Jullie zullen je wel afvragen waarom ik jullie juist nu, op deze locatie, een vergadering gepland heb.’
 • Als ik alleen maar even op Schiphol hoef over te stappen ga ik altijd bij het bord met bestemmingen staan om serieus te overwegen om gewoon een random vliegtuig te pakken. Als ik me dan bedenk dat ik:
  1. Geen geld heb en
  2. Mijn paspoort niet bij me heb. Besluit ik even goed met een Starbucks in mijn hand richting vertrekhal te lopen. Ik denk dat mensen dan denken: ‘Een jonge meid met een grote internationale carrière die de hele wereld overvliegt.’
 • Naar random telefoonnummers een sms sturen met de boodschap: ‘Ze hebben het lichaam gevonden, we moeten nu bij elkaar komen om ons verhaal af te stemmen, voordat de politie voor de deur staat.’
 • Expres vals zingen. Mijn vriendinnen zijn inmiddels erg bekend met mijn schelle stem. Ik verdoezel hiermee dat mijn echte zangstem niet ver van deze stem afzit. Hierdoor denken mensen: ‘Die gekke Britt met haar expres valse zang, waarschijnlijk klinkt ze normaal nog best oké’
 • Je kent het wel, je bent net iets te vroeg naar de stad vertrokken en het is nog dodelijk saai in de kroeg. Iedereen is nog net iets te nuchter en net iets te serieus. Wat doet Britt dan? Spelletjes verzinnen! Zo is het: vind-de-jongste-mannelijke-persoon-in-de-kroeg-en-krijg-een-drankje-spel inmiddels erg populair onder mijn vriendinnen. Stel je even voor: 7 schreeuwende meiden van gemiddeld 23 die door de kroeg lopen en roepen: ‘Ik ben hier 16!’, ‘Jammer dan, ik win! Deze gast is 14!’. Ook erg vermakelijk zijn de gezichten van deze kindjes die totaal geen idee hebben wat hen overkomt.
 • Oké, dit heb ik nog niet gedaan maar dit staat hoog op mijn to-do-lijstje: Alleen een café in Amsterdam binnenlopen aan de bar gaan zitten en zeggen: ‘Doe maar een whiskey’, maak er maar een dubbele van’. Alsof je echt een heel zwaar leven hebt.

Heb ik dingen gemist? Denk je dat ik compleet gestoord ben? Zijn er dingen die jij doet die ik een keer moet proberen? Laat het me weten!

foto voor blog

herkenbare-dingen-2

Door: Britt Willemsen – Afbeeldingen: freeimages.com