Het is weer tijd voor een nieuw recept! Ik vind warme havermout met melk en suiker echt ZO lekker! Vooral als ik ziek ben. Ik dacht voor een lange tijd dat havermout alleen lekker was als het opgewarmd was met melk en suiker, ik had er eigenlijk niet over nagedacht dat ik het ook op andere manieren kon klaarmaken. (Oh ik doe ook nog wat anders met havermout. Het klinkt misschien gross maar ik was ook mijn gezicht met havermout….voor de vrouwelijke Leijpo’s; een goede beauty tip!)

Nu is een halve kilo suiker in je havermout niet zo gezond… dus ben ik een beetje aan het experimenteren gegaan met het maken van havermout en ik ben op het volgende recept gekomen, ik ben nog steeds aan het experimenteren met andere smaakjes, dus wie weet komen er nog meer havermout recepten aan!

Dit recept is easy peasy en makkelijk als een ‘on the go’ ontbijt en/of lunch als je haast hebt, of gewoon (net zoals ik) geen zin hebt om ’s ochtends lang in de keuken te staan.

Leijp oatsIngrediënten

– 240ml melk (of soya of amandelmelk)
– 240ml biologische yoghurt
– 3 eetlepels chiazaad
– 135 gram havermout
– 180 gram aardbeien
– theelepel vanille extract
– honing (optioneel)

Hoe maak je het

Stap 1: Doe de melk, yoghurt, vanille extract en aardbeien in een blender en blend dit tot een gladde roze massa. (Als je dit een beetje zoet wil, meng er dan ook nog wat honing doorheen, de hoeveelheid? dat ligt er aan hoe zoet jij het wil!)

Stap 2: Doe de havermout in een kom (of pot) en doe het chiazaad erbij en schep het een beetje door elkaar.

Stap 3: Schenk het roze mengsel over de havermout en meng dit goed!

Stap 4: doe dit in een pot, en zet het in de koelkast, laat dit een hele nacht in de koelkast staan, en ’s ochtends pak je het gewoon uit de koelkast en je hebt een kant en klaar gezond ontbijt of lunch. Wil je nog wat extra? doe er dan lekker wat vers fruit op als topping!

Als je het voor jezelf helemaal makkelijk wil maken, kun je het gewoon in de pot zelf klaar maken, je kunt alles dan gewoon door elkaar shaken! (Zorg er wel voor dat je een grote pot met deksel hebt!)

leijp oats1

Nu de beauty tip voor de dames! (En de heren onder ons die ook graag hun huid verzorgen.)

Ik zei dat ik havermout ook gebruik om mijn gezicht te wassen, waarom vraag je? Nou havermout is een natuurlijke manier of je huid te peelen/scrubben, het is ook zacht voor je huid, en er zitten gezonde mineralen in (en geen toegevoegde toxines zoals je dat in een gewone scrub vind, die je bij de drogist koopt) en je huid voelt heerlijk zacht aan na het wassen!

Hoe vraag je? nou zo!

Stap 1: Was je gezicht met lauw/warm water.

Stap 2: Pak een beetje havermout, en maak dit nat (wring uit als dat nodig is).

Stap 3: Scrub je gezicht met de havermout, als het een beetje verspreid op je gezicht is, masseer dan zachtjes in kleine cirkeltjes.

Stap 4: Als je het gevoel hebt dat je genoeg gescrubd hebt, gooi dan de overige havermout in de prullenbak, en was je gezicht schoon met water (na spoelen met koud water)

Stap 5: Dep je gezicht droog met een schone handdoek. Je gezicht voelt nu lekker fris aan, en is zo zacht als een baby’s bottom!

Door: Mandy Timmermans