Het Oktoberfest. We hebben het even opgezocht en het blijkt Duits te zijn voor Oktoberfeest. Goh. Anyway, het fest der festen. Moet je een keer meegemaakt hebben. Maar hoe doe je dit op budget? Tuurlijk, met een rugzakje Schultenbräu op je rug, maar wanneer kun je nu het best jouw tickets boeken naar München?

Oktoberfest

Hét Oktoberfest word al sinds 1810 -ik kan me deze editie nog herinneren als de dag van gister- jaarlijks gehouden in München. Het is het aller grootste bierfestival ter wereld. Het duurt maar liefst drie weekenden lang en jaarlijks komen er meer dan 5 miljoen mensen op af. Je kan je dus zo voorstellen dat de reiskosten naar München in die periode ook lekker gaan pieken. Om die reden heeft GoEuro een interactieve grafiek voor je gemaakt waarin je kan zien in welke perioden jij je goedkoopste trein-, bus- of vliegtickets naar het Oktoberfest in München kunt kopen.

Zo goedkoop mogelijk naar het Oktoberfest

Wat kunnen we hieruit concluderen. Treinen worden steeds duurder naarmate het Oktoberfest nadert. De trein moet je echt ruim een maand van tevoren boeken. Voor een vlucht loont het om even te wachten tot 2 tot uiterlijk 1 week voor het festival. En voor bussen maakt dit niets uit, die worden steeds goedkoper naarmate het festival nadert en kun je dus op elk moment boeken.

Andere fijne informatie die niet in de grafiek staat, maar wel op de website; treinen en vluchten zijn het goedkoopst op maandag en woensdag en het goedkoopst op dinsdag en vrijdag. Voor bussen is dit anders, met de bus kun je het best op een maandag of dinsdag en niet op donderdag of vrijdag.

Mocht je de goedkoopste reisoptie naar het fest der festen al gemist hebben, niet getreurd. Je kunt in zowat heel Europa het Oktoberfest vieren! Of in ieder geval een toffe variant daarvan, leuk toch?

Foto’s: wikipedia.orgcommons.wikimedia.org

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met GoEuro.