Australia tourism (zeg maar, het VVV van Australië) heeft een app bedacht om prachtig mooie selfies te nemen, waar niet alleen jij opstaat maar ook de hele achtergrond. Maar dan ook echt de héle achtergrond.

GIGA Selfie

Op de (nog steeds stijgende) populariteit van de veel besproken selfie-stick heeft Australië doorgedacht en is met een fantastisch idee gekomen: de GIGA Selfie. Om gebruik te maken van deze dienst moet je op een speciaal plekje gaan staan en de app downloaden (in de app is ook te zien op welke plekken de dienst mogelijk is). In de verte staat daar een zoom-camera opgesteld die ingezoomt start op je gezicht en langzaam uitzoomt op de omgeving, wat prachtige resultaten geeft! Zoals je in onderstaande video kunt zien.

In hoeverre dit een selfie is, is discussieerbaar. Want een selfie is volgens Wikipedia: een zelfportret, doorgaans gemaakt met een digitale camera of een smartphone, waarbij de foto genomen is door de persoon die erop afgebeeld staat. Ja, de foto is door de persoon zelf gemaakt, met een app, niet direct met de camera. Dit is ook gewoon een foto te noemen op zelfontspanner. Dit ter zijde.

Het project is vooral gericht op Japanse toeristen. Informatie over de GIGA Selfie wordt dan ook vooral in het Japans gecommuniceerd. Japanners zijn een belangrijke doelgroep voor Australië. Daarnaast houden zij van selfies, moge dat duidelijk zijn. Er is geen Engelse variant van de website, alleen een Japanse. Desalniettemin, erg tof idee. Bekijk de video eens!

giga-selfie-1

giga-selfie-2

giga-selfie-3