Je kan op verschillende manieren je vier muren decoreren. Je canvast (…) wel een manier bedenken. Maar hoe vet is het om je eigen plaatjes op een kwaliteits doek aan je muur te hebben hangen?

Ik ben een groot liefhebber van kunst, maar ook van mijn eigen foto’s. Vooral van de toffe reizen die ik heb gemaakt. Niet omdat ik nu zo’n fantastisch goede fotograaf ben, maar wel omdat deze foto’s hele leuke herinneringen naar boven brengen. Vaak zie je in huiskamers genoeg fotolijstjes, maar de echte eyecatcher boven de bank is dan vaak een simpel IKEA doekje die in het zwart-wit de skyline van New York laat zien.

Jouw eigen canvas

Waarom pimpen we wel massaal onze Facebook cover maar niet onze huiskamermuur-cover? Dat kan toch beter? Hoe leuk is het om bijvoorbeeld van elke reis jouw leukste foto op canvas te laten drukken. En die op te hangen. Zo krijgt jouw woning net dat persoonlijke tintje. Eyecatchers die voor jou leuke herinneringen naar boven halen en waar je trots op kan zijn. Laat je inspireren door jezelf.

Mocht je canvas nu niet zo tof vinden, er zijn ook andere materialen zoals hout, plexiglas of aluminium.

En dan nog even een grappig weetje. Het woord canvas is afgeleid van het 13e-eeuwse Engels-Frans woord canevaz en het Oudfrans canevas. Beide zijn waarschijnlijk afgeleid van het Vulgair Latijn (dat is Volkslatijn) cannapaceus wat betekent “gemaakt van hennep”. Dit woord is dan weer afkomstig van het Griekse κάνναβις (cannabis). Canvas werd namelijk traditioneel gemaakt van hennepvezels. Leuk om te weten toch? Doet het goed op feestjes.

Foto: pexels.com

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met CanvasCompany.