We schrijven regelmatig over foodtruck festivals. Ze zijn een groot succes met het lekkere eten en de goede sfeer. Voor mijn werk moest ik een weekend naar Kopenhagen. Omdat het voor mijn werk was had ik me verder weinig verdiept in de stad omdat ik dan ook weinig tijd zou hebben om iets van de stad te zien. Zaterdag aan het einde van de dag waren we in gesprek met een local. Hij vroeg ons wat we die avond gingen doen en dat hij wel wat leuks wist. Hij wees een locatie aan op de kaart en legde uit hoe we konden lopen. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten naast ‘eten’ maar toen ik er eenmaal was wist ik dat ik deze tip aan jullie door moest geven.

Met de plattegrond in de hand zijn we naar de aangewezen locatie gelopen, het was gelukkig niet ver lopen. Wij liepen vanuit het Deense Parlementsgebouw het Christianbourgh Palace, dan kom je onderweg ook genoeg mooie plekken en leuke haventjes tegen! Toen we aan kwamen op onze bestemming zagen we in eerste instantie véél mensen buiten aan tafels zitten, in ligstoelen aan het water chillen en kletsend op opgestapelde pallets. Inmiddels kwamen de geur van eten en de muzikale klanken ons tegemoet. We waren gelijk enthousiast! Dit allemaal nog inclusief mooi uitzicht op het Royal Danish Playhouse – kunst & theater – aan de overkant en het Operahuis aan de rechterkant.

Copenhagen Street Food

Het gaat hier dus om een overdekte food hall, ook wel ‘Street Food‘  genoemd, dat daar permanent aanwezig is met ongeveer 33 verschillende trucks met allerlei verschillende specialiteiten uit verschillende keukens. Van vegetarisch eten tot aan Deense specialiteiten, er is zoveel keus dat kiezen moeilijk is, wat wil je als eerst? Wij kozen voor de Fish & Chips wat uiteindelijk erg veel was.

Toen we aankwamen liepen we eerst een rondje en kwamen toen al diverse overheerlijke toetjes tegen, daar hadden we nog wel plek voor vrijgehouden. Mijn favoriete toetje bij het Food Truck festival in Nederland waren met uitstek de kokosmakronen! Net uit de oven, buitenkant krokant en aan de binnenkant een beetje witte chocolade. Die hadden ze hier niet maar wel allerlei soorten taart bij diverse trucks.

World Championships Archery 2015 111

Diversiteit aan trucks

Net zoals TREK in Den Bosch zag elke truck er anders uit. Deze hal in Kopenhagen is binnen, buiten was het erg mooi weer maar dat heeft ze er niet van weerhouden om de openhaard aan te zetten (inderdaad een openhaard). Verder was er ook alle keus in drinken! Van een gewoon biertje tot cocktails wat je eenvoudig mee kan nemen in een bucket vol met ijs om het koud te houden tot aan smoothies.

Kopenhagen Street food

Dus, ga je naar Kopenhagen, houd je van lekker eten dan moet je hier zeker heen! Als je naar Kopenhagen gaat moet je genoeg geld bij je hebben. Het leuke van het eten hier is dat het in verhouding tot de rest van de eettentjes redelijk goedkoop is, dus ik zou zeggen: geniet er van!!

Voor de geïnteresseerden, meer info over Street Food in Copenhagen vind je op copenhagenstreetfood.dk.

Door: Ellen van Heesbeen