Binnenkort komt ook Den Bosch met hun eigen foodhallen. Hiermee zijn zij, na Rotterdam en Amsterdam de derde stad in Nederland met een grote versmarkt in de vorm van een foodhall. De foodhall zal Van Heinde gaan heten en opent in het najaar van 2015 hun deuren.

Waar komen deze foodhallen?

De foodhall komt in het mooie Den Bosch (‘s-Hertogenbosch), in het complex waar tot 2012 het SM (Stedelijk Museum) gevestigd was. Momenteel wordt het complex verbouwd om het praktischer te maken voor het gebruik van een markthal. Zo zal bij sommige gevels het steen gedeeltelijk vervangen worden voor glas, er zullen op sommige plekken verdiepingslagen in het gebouw worden aangebracht en er wordt een parkeergarage gebouwd. Het gebouw zelf zal zoveel mogelijk in zijn waarde worden gelaten.

foodhal-den-bosch

Wat is de bedoeling van de foodhall?

Als Van Heinde is geopend dan kun je er terecht om eten te kopen, met name versproducten en seizoensgebonden maaltijden. Deze kun je kopen to-go of om ter plekke te nuttigen. Zo zullen er verschillende koffietentjes, lunchrooms en restaurants hun plaats veroveren in de hal. De producten worden vooral geleverd door producenten en leveranciers uit de directe regio van Den Bosch. Van Heinde moet een pleisterplaats worden waar je graag naar toe gaat als je van lekker eten en drinken houdt.

Bron: vanheinde.nl, bd.nl