Het mag dan wel vakantietijd zijn maar velen van ons moeten helaas gewoon werken in dit heerlijke weer. Verrukt waren wij dan ook om een bezoekje te mogen brengen aan Five City Spa in Utrecht. Five City Spa bevindt zich in een zijstraat van de Biltstraat, waar tevens veel hotspots te vinden zijn. En Five City Spa past zeker tussen deze hotspots.

Five City Spa

Precies een jaar geleden en met een duidelijk concept opende Eveline Melcherts haar spa in de prachtige wijk Wittevrouwen in Utrecht. Eveline heeft als doel dat haar klanten zich direct relaxt en prettig voelen bij aankomst. Een gezonde levensstijl, daar draait het om bij Five en daarvoor moet je jezelf af en toe verwennen om los te kunnen komen van de chaos en stress van elke dag. Five City Spa biedt geen medische of sportmassages aan, ook is er geen sauna, Five is alleen bedoeld om door middel van massages en facial treatments compleet tot rust te komen en dat maakt het juist zo charmant. Wat Five City Spa ook onderscheidt is dat de behandelingen helemaal gericht zijn op jouw behoeften. Zo kies je je eigen muziek, massage olie, massage pressure, welk lichaamsdeel meer aandacht nodig heeft en welke wellicht niet. De atmosfeer is clean maar heel gemoedelijk en laagdrempelig. De inrichting doet lichtelijk industrieel aan met de kenmerken van een Spa die wij gewend zijn, met hier en daar een extra touch. De spa bevat verschillende massageruimten, een beauty kamer en een duokamer waar je samen met je partner of vriend/vriendin kunt genieten van 1 van de massage mogelijkheden. Five City Spa is ook in de avond geopend, je kunt dus lekker na school of na je werk gaan relaxen. Met deze vriendelijke prijzen hoopt Eveline dat massages toegankelijker worden voor het brede publiek. De doelgroep is dan ook vrij breed, tussen de 25 en 50 jaar maar uiteraard is iedereen welkom. Een massage van 45 minuten kost €37,50 wat er voor zorgt dat je wellicht meerdere keren kunt genieten van een massage in plaats van die ene keer. Bij Five City Spa kun je terecht voor verschillende massages en facial treatments, overigens zijn er ook speciale behandelingen voor mannen. Wij probeerden de Full Body Massage en de Instant Detox uit.

Five City Spa

De Full Body Massage

Toen we binnen kwamen bracht de uiterst vriendelijke hostess ons eerst een formulier dat we mochten invullen. Hierop konden we onze keuze maken in muziek, geur van de olie, de massage pressure, de aandachtspunten van het lichaam en de smaak van de thee die je na afloop nuttigt. Het leuke is dat bij de meeste vragen je ook “surprise me” kunt aanvinken, wat ik dan ook bij de muziek had gedaan. Ik vond deze vragen bijzonder fijn, zo kon ik mijn masseur laten weten dat ik graag de knopen uit mijn schouders gekneed wilde hebben. Mijn masseur begon langzaam met masseren en kwam al snel aan bij mijn probleemgebied. Met flinke druk (die ik zelf had aangegeven) voelde ik mijn spieren wringen en rollen, het deed natuurlijk een klein beetje pijn, maar ik wist dat ik in goede handen was. Ik voelde mijn gespannenheid steeds meer vervagen na elke spier die met precisie behandeld werd. Mijn gedachten gingen alle kanten op en ik zat heerlijk tussen de realiteit en de droomwereld op en neer te zweven, genietend van de massage. Als extraatje, die ik niet had verwacht, werd op het laatst ook mijn gezicht, hoofd en nek gemasseerd, helaas wist ik toen dat de massage er bijna op zat. Na afloop staat er een heerlijk kopje thee met jouw uitgekozen thee, een bakje honing en een bakje pure chocola op je te wachten. Terwijl je dit opdrinkt, wat leest of wat praat met de mensen die samen met jou zitten na te genieten, bereidt je je voor om met al je rozigheid op huis aan te gaan. Five City Spa is zeker een aanrader, het is betaalbaar, toegankelijk en stemt zich af op jouw behoeften, wat wil je nog meer? – Marijn Sneijder Five City Spa

De Instant Detox

De entree en het ontvangst toen we aankwamen bij Five City Spa voelde heel welkom aan en alles zag er mooi en verzorgd uit. Ik onderging de Instant Detox Facial en die had ik ook wel nodig. Ik mocht plaats nemen in een grote en vooral ontzettend lekker zittende stoel in de beauty treatment kamer. Mijn gezicht, hals en borst werden met warme handdoeken gemasseerd. De tijd ging super snel maar ik genoot volop en zat ondertussen met de schoonheidsspecialiste lekker te kletsen. Naast de massage epileerde ze ook mijn wenkbrauwen en verwijderde ze oneffenheden. De behandeling gaat in acht stappen en bij elke stap gebruikte de schoonheidsspecialiste een van de Dr. Perricone producten. Dit hield in dat ze Cleaners, Toners & Peels, Serums, Moisturizers, Eye Treatments en Targeted Treatments gebruikte om mijn huid tot in de puntjes te verzorgen. Dr Perricone producten zijn ontwikkeld om het verouderingsproces van de huid op een natuurlijke en verantwoorde manier tegen te gaan. Elk van deze producten zijn ook verkrijgbaar bij Five City Spa. Na afloop kreeg ik een 3 dagen dieet mee waardoor ook je huid door middel van voeding mooi en gezond blijft. In de goodiebag zat ook een sample van het Super Berry supplement, hiervan krijg je een energieboost. Na de behandeling voelde ik me fris en fruitig, maar ook heel relaxt terwijl ik genoot van mijn kopje thee. De behandeling is zeker een aanrader. Bijvoorbeeld wanneer je een drukke of stressperiode achter de rug hebt en dat kunt zien aan je huid. Je kunt echt even resetten en genieten.  – Emma Brinkman

Five City Spa Utrecht

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken voor een behandeling bij Five City Spa, kijk dan op hun website fivecityspa.com.

Door: Marijn Sneijder

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Five City Spa.