Festivals verbieden één voor één de selfie stick. Nu ook Nederlandse festivals. Volgens de organisatie komt door de selfie sticks de veiligheid van de bezoekers in het geding. Daarnaast zou dit het zicht voor de bezoekers belemmeren.

Amerikaanse festivals

Onlangs hebben grote Amerikaanse festivals zoals onder andere Coachella en Lollapalooza de selfie sticks verboden op hun festivals. Naast de selfiestick verbieden ze ook de monopod, een statief voor je fototoestel en andere toebehoren om betere foto’s van jezelf te maken.

Nederlandse festivals

pinkpop-selfie-stickNu volgen ook grote Nederlandse muziekfestivals als Lowlands en Pinkpop het voorbeeld van hun Amerikaanse conculega’s. De organisaties van de Nederlandse festivals verbieden de sticks omdat ze een gevaar opleveren voor de mede-festivalgangers. Daarnaast belemmeren ze het zicht voor de mensen die achter hun staan.

Naast Lowlands en Pinkpop verbannen ook Paaspop, Down The Rabbit Hole, PITCH en North Sea Jazz Festival de selfie stick van hun festival.

Let op voordat je met je selfie stick naar een festival of concert gaat

Eerder verbood de Nederlandse Ziggo Dome deze sticks ook al voor hun bezoekers. Verwacht wordt dat het niet bij deze convertvenues en festivals zal blijven. Ga je dit jaar dus naar een festival of concert? Lees dan eerst even goed de regels op de website voordat je je selfiestick meeneemt!

Bron: go.3fm.nl, nos.nl
Afbeelding: commons.wikimedia.orghttp://en.wikipedia.org/wiki/Pinkpop_Festival