Onlangs schreven we over Colours of Ostrava. Een fantastisch gaaf Tsjechisch festival op een super rauwe industriële locatie. Maar Tsjechië biedt meer, veel meer. De openbare ruimte in Tsjechië wordt in de zomermaanden regelmatig gevuld met muziek, dans en voorstellingen. We hebben de meest populaire festivals van Tsjechië op een rijtje gezet, zodat jij je citytrip góed kunt plannen.

Rock for people

Hradec Kralove4-6 juni
, Pilsen3-5 juli

RockForPeople_fotoRockforPeople.czHet legendarische rockfestival vindt dit jaar plaats niet alleen in zijn hometown Hradec Kralove, maar een maand later ook in Pilsen onder de naam Rock for People Europe!
 Dit jaar kun je genieten van o.a.  Limp Bizkit, Bastille of Guano Apes.

Website: rockforpeople.com

 

United Islands

Praag18-20 juni

UnitedIslandsPrague_FotoUnitedislands.czDit vindt plaats op 5 Praagse locaties waarop concerten van 150 bandjes en zangers plaats gaan vinden. Elke locatie is gespecialiseerd in een bepaalde muziekgenre. Kampa Eiland: wereldmuziek en alternatieve muziek, Eiland Strelecky Ostrov: jazz, Eiland Detsky Ostrov: urban, hip hop, electro, Tuin Kinskeho Zahrada en Smichov: de hoofdstages met de beroemdste bandjes en zangers. Alle vijf “eilanden” liggen op loopafstand van elkaar zodat de bezoekers zich tussen de stages makkelijk kunnen verplaatsen. Alle concerten zijn gratis.

Website: unitedislands.cz

 

Internationaal filmfestival

Karlovy Vary3-11 juli

FilmfestivalKarlovyVary_fotoFilmServisKarlovyVaryHet prestigieuze internationale filmfestival viert dit jaar zijn 50e jubileum. Voor deze gelegenheid heeft dé Mel Gibson aangeboden om in de trailer voor deze editie te spelen. 
Het festival is bekend om de unieke, relaxte sfeer waar de celebs dichtbij het publiek komen. Er worden in totaal rond 200 film-premières gedraaid en voor iedereen is het mogelijk om een kaartje tegen een zeer gunstige prijs te krijgen (ongeveer 3 euro).

Website: viff.com


 

Colours of Ostrava

Ostrava16-19 juli

colours-of-ostrava-2015-1Ostrava verandert in een ruimte vol festivalgangers uit de hele wereld. Met workshops, happenings, culturele voorstellingen en toffe muziek.
 St Vincent, Björk, Kasabian en nog meer awesome muzikanten maken van dit festival een van de leukste muziekevenementen in Europa. Voor de muziek, het culturele programma en vooral het unieke rauwe industriële terrein van Vítkovice is het festival beland tussen de 15 beste Europese zomerfestivals. Wij waren en dit jaar bij, Colours of Ostrava!

Website: colours.cz

 

Lively Street Festival

Pilzen – 10 juli – 23 augustus

TrutnovOpenAir_fotoTrutnovOpenAirFestivalHet grootste multi- genre festival in Pilsen. Gedurende meer dan een maand transformeren de straten, parken, pleinen in podia, stages en galerijen. Overal in deze West-Boheemse hoofdstad vinden concerten, workshops, toneelstukken regelmatig plaats. 
De meeste evenementen zijn gratis.

Website: ivaulice.eu

 

Trutnov Festival

Trutnov13-16 augustus

TrutnovOpenAirFestival_fotoTrutnovOpenAirFestivalHet eerste open air festival in Tsjechië vond plaats in 1984. Toen was het helaas nog verboden door het communistische regime. Vanaf de revolutie in 1989 vindt het Trutnov festival regelmatig plaats en voor zijn liberale undeground sfeer is het bekend ook als de ‘Tsjechische Woodstock’. 
Een van zijn regelmatige bezoekers was ook de voormalige Tsjechische president Václav Havel.

Website: festivaltrutnov.cz

 

Letní Letná

Praag – 16 augustus – 3 september

LeniLetna_fotoKudyznudy.cz

Met dit spectaculaire internationale festival van het nieuwe circus en theater neemt Praag een mooie afscheid met de zomer. 
Door de locatie in het park en de gezellige sfeer wordt dit festival een heel populaire bestemming voor een familie of vriendenuitje.

Website: letniletna.cz/2015/