Festival Mundial denkt niet in hokjes. Of je nu man, vrouw, transgender, agender, groot, klein, dik of dun bent: iedereen is welkom. Dus ook in de festivaltoiletten! Daarom kiest het festival (als eerste van Nederland) voor genderneutrale toiletten.

Hokjesdenken

“Hokjesdenken komt niet voor in het Mundial-woordenboek”, vertelt Patrick Kokx, directeur van Festival Mundial. “Daarom krijgen de openbare toiletten op het terrein een fikse transformatie. Zo wordt niemand gedwongen te kiezen tussen een wc voor mannen of vrouwen.” Op deze manier wil Festival Mundial ongemakkelijke en vervelende situaties de wereld uit helpen. Zo wordt het festival voor alle bezoekers een nog fijnere plek!

Festival Mundial

We zijn er eigenlijk elk jaar wel bij en schreven erover in 2015 en 2016. Op Festival Mundial ontdek je het mooiste van verschillende werelden; verrassende artiesten, kleurrijke culturen, toffe mensen en heerlijk eten. Een creatieve wereld midden in het voormalig industriële hart van Tilburg. Het festival staat bekend om zijn goede vibe. Het belangrijkste van alles? Iedereen is welkom en niets is vreemd.

Festival Mundial vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni.