Tja, want wat neem je eigenlijk mee op een festival? Op een eendaags-festival is het makkelijk. Telefoon mee, portemonnee mee, zonnebril op en gaan. Maar op een meerdaags-festival is het handig om toch wel een survivalpakketje mee te nemen. Ik was een tijdje geleden op Solar Weekend Festival. Maar eerst; wat zat er in mijn tas?

Wat nam ik mee naar Solar Weekend Festival?

festival-wat-neem-je-mee

Rugzak

De tas zelf is belangrijk. I love to travel light, neem dus liever niet te veel mee en ook geen te grote of te zware tas. Ik zelf was onlangs toe een een nieuwe tas en heb een toffe Eastpak gevonden op bagageonline.nl. Dat is de Wyoming Rugzak, Into Blue. Ik ben er vet blij mee, Eastpaks zijn altijd erg sterk en gaan vaak járen mee. Daarom krijg je ook 30 jaar garantie (true story)! 🙂 De onderkant en andere elementen van deze tas zijn van leer, dus lekker stevig. En de draaghengsels zijn gewatteerd dus ik voel ze niet continu zitten.

Mini-portemonnee

Ik vind het op een festival super fijn om een zo klein mogelijke portemonnee bij te hebben, met wat geld erin, een pinpas, mijn sleutel eraan en that’s it, klaar is Kees Ferry. Dus geen overbodige passen en dikke portemonnees. Is helemaal niet nodig op een festival. En mocht je het kwijt raken heb je alleen maar een groter probleem!

Zonnebril

Je weet het nooit in Nederland, het zou zómaar eens een keertje mooi weer kunnen worden. En ja, dat gebeurde ook op Solar! En daar was ik op voorbereid. Je mag er wel een beetje hip uitzien, dus ik nam m’n stenen Beaver Bril mee naar het festival!

Zonnebrand

Mócht het warm zijn, moet je je wel in kunnen smeren! 🙂 Met factor’tje 30 zit je in Nederland altijd wel goed.

Telefoon

Spreekt voor zich! Ooit je telefoon vergeten mee te nemen? Vast niet, toch? Ow en je selfiestick, laat die maar thuis. Die zijn verboden op de meeste festivals. Net zoals professionele camera’s (lees; gewone spiegelreflexcamera’s). ik hou het dus ook voor fotografie, mooi bij m’n telefoon!

Oplader

En een beetje telefoon is na een dag toch wel echt leeg, dus ik zorg dat ik áltijd een oplader bij heb. Wel vormt zich dan vaak een nieuw probleem, want waar laadt je op? Sommige festivals hebben oplaadpunten, maar die zijn vaak érg druk.

Van Jack & Lumber kwam ik deze powerbanks tegen, súper chill! Ze zijn er in 2 soorten; de 4000 (4000 mAh) versie en de 8000 (8000 mAh) versie. Die soorten zijn er dan weer in 2 houtsoorten, walnoothout of beukenhout. Met de 8000 versie kan je je telefoon 3 tot 4 keer opladen. Genoeg voor het hele festival!

Slippers

Schoenen aan, slippers mee. Blijkt het weer goed te zijn, doe je je pattas in de tas en de slippers aan. That’s how I roll. Vaak komt het er op neer dat ik m’n slippers toch wel erg snel aan heb 😉 Ik vind het heerlijk, of nog beter; blote voeten! Dan kunnen de slippers ook weer mooi de tas in.

blote-voeten-festival

Dop

Een van de grootste festival-ergernissen is toch we dat je een flesje water besteld en dat de dop wordt weggegooid. Zodat jij je water sneller opdrinkt en je ook niet zomakkelijk je flesje bijvult met kraanwater. Daarom neem ik altijd een dop mee! Sommige bewakers zijn hier niet blij mee. Al is het maar een dopje, verstop ‘m dus goed.

Vestje/jasje

Ik heb het niet gedaan, living on the edge! Maar ik kan me voorstellen dat het handig is een vestje of jasje mee te nemen als je twijfelt over het weer.

Kijk me shinen op Solar Weekend Festival

Solar Weekend Festival was zóó gaaf. Het was mijn eerste Solar, maar wat een chill feestje zeg. Solar heeft een mega ontspannen sfeer, erg veel leuke mensen en we hadden méééga geluk met het weer. Als je meer wil lezen, kan dat hier.

festival-neem-mee-4

festival-neem-mee-3

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met BagageOnline.nl.