Veel Nederlanders hebben wel eens een kansje gewaagd in een van de vele loterijen waarin je in Nederland kunt meespelen. Of misschien speel je zelfs wel regelmatig mee. En waarom ook niet?

Hoewel iedereen weet dat de kans om de jackpot te winnen bepaald niet groot is, zijn er vele mooie secundaire prijzen waar een mens ook heel blij van kan worden. Al win je de inleg maar terug. Het spelelement, de spanning die oploopt bij het naderen van de trekking waarin je om een gigantische jackpot meespeelt – het is leuk, opwindend zelfs. En het is prettig om iets te winnen. Ook al is het niet de jackpot, een prijs winnen stimuleert je om ook een volgende keer weer mee te spelen. Maar meespelen wordt pas écht leuk als de jackpot buitensporige vormen aanneemt – wat dacht je bijvoorbeeld van €129 miljoen? Ja, zo hoog is de jackpot in de befaamde EuroMillions loterij momenteel! Da’s andere koek dan de Staatsloterij!

Dat klinkt interessant! Hoe speel ik mee?

EuroMillions loterij loten kun je in Nederland niet in de winkel kopen. Nederland maakt geen deel uit van de groep organiserende landen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld België en Frankrijk. Als je zelf je loten wil kopen, zul je dus even de grens met onze Zuiderburen moeten oversteken. Voor degenen die daar helemaal geen zin in hebben, is er een hele simpel, nmaar o zo comfortabel alternatief: online EuroMillions loten kopen bij theLotter. Je hoeft de deur niet uit, je regelt alles vanaf je pc, laptop, tablet of gewoon met je smartphone! En je hebt bovendien de keuze uit een hele reeks van speelopties: je kunt individueel meespelen, maar ook met een groep om je winkansen een gigantische boost te geven – zelfs een combinatie van beide opties is mogelijk! Je kunt loten voor één trekking kopen, maar je kan ook kiezen voor een multi-trekking pakket of een abonnement. De groepsspel-optie is erg populair onder de vele spelers van theLotter, die over de hele wereld verspreid meespelen. Het EuroMillions groepsspel dat speciaal voor de SuperTrekking van vrijdag 6 november en de daaropvolgende trekkingen (mits de jackpot niet valt) is opgezet, bestaat uit maar liefst 500 rijen – daarmee maak je jouw winkansen en die van de andere deelnemers in het groepsspel in één klap vijfhonderd keer zo groot! Hoe een groepsspel werkt, kun je bekijken in de onderstaande video.

De EuroMillions jackpot is on-Nederlands groot

Een loterij jackpot van rond de €10 miljoen is geen unicum in Nederland. Ook een jackpot van €30 miljoen staat in speciale trekkingen wel eens op het spel, misschien wordt zelfs de €40 miljoen in uitzonderlijke gevallen wel eens gehaald, maar dan is de koek wel een heel eind op. De EuroMillions jackpot is van een andere orde. De SuperTrekking jackpot heeft een startwaarde van €100 miljoen, en kan (net als de reguliere EuroMillions jackpot trouwens) doorgroeien tot maximaal €190 miljoen! Sinds het ontstaan van de EuroMillions loterij in 2004 is de maximale jackpotomvang twee keer bereikt. De laatste keer, in november 2014, gebeurde dat na een SuperTrekking! In zes trekkingen zonder jackpotwinnaar liep de jackpot op van €100 miljoen tot het absolute maximum van €190 miljoen. Uiteindelijk pakte een fortuinlijke speler uit Portugal de enorme jackpot! Nog nooit won een Nederlander een EuroMillions SuperTrekking jackpot. Sterker nog: geen enkele landgenoot wist tot op heden de EuroMillions jackpot te winnen. Dan doen bijvoorbeeld de Belgen het een stuk beter, want die wonnen al twee SuperTrekking jackpots en een heel stel reguliere EuroMillions jackpots ook. Tijd dus voor een Nederlandse winnaar – wordt jij de eerste EuroMillions winnaar uit een kikkerlandje?

Keus uit vele internationale loterijen

Meespelen in de EuroMillions loterij is slechts één van de vele opties die je hebt. Je kunt kiezen uit bijna 50 internationale loterijen. De loterijen met de beste kosten-baten ratio’s, de loterijen met de grootste jackpots ter wereld, loterijen in Zuid-Amerika, Australië, Zuid-Afrika, en natuurlijk ook de twee allergrootste loterijen ter wereld: de US Mega Millions loterij, de recordhouder van de grootste jackpotprijs ooit ($656 miljoen) en diens grote rivaal, de US Powerball loterij. In deze grote Amerikaanse loterijen zijn jackpots van $100 miljoen en hoger eerder regel dan uitzondering! Als je onderbuikgevoel je vertelt dat dit wel eens je geluksweek kan zijn, kun je op vrijdag 13 november nadat je eerst in de EuroMillions loterij je geluk op de proef stelt, later op de avond nog meespelen om de US Mega Millions jackpot van $200 miljoen! Die trekking vindt om 23:00 uur lokale tijd in de Verenigde Saten plaats, dus midden in de nacht Nederlandse tijd. Wie weet staat je op zaterdagmorgen wel een gigantische verrassing te wachten nadat je de slaap uit je ogen hebt gewreven! Wacht je al jaren op een prijs in een van de Nederlandse loterijen? Stop dan met wachten en waag je kans in een loterij buiten de landsgrenzen! Grotere prijzen, betere winkansen, meer spanning – en je regelt alles gewoon vanuit je luie stoel!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met EuroMillions.