In het weekend van 26-27 maart j.l. was het weer zo ver. De 2e editie van Dutch Comic Con in Utrecht Jaarbeurs. En net zoals vorig jaar, waren wij er weer bij! Waar je overspoeld word met jouw favoriete superhelden, je de hand kunt schudden met internationale acteurs en je veel events kunt bijwonen op het gebied van o.a. comics, series, games en cosplay.

Dutch Comic Con 2016

Wat was er nou allemaal precies te doen?

Het eerste wat opvalt bij aankomst is de drukte. Comic cons zijn al jaren erg populair in Amerika. Het is van oorsprong een Amerikaans evenement en bestaat al sinds 1970. Sinds vorig jaar is er een Nederlandse editie. Ook dit is een druk bezocht evenement met een grote doelgroep. De bezoekers variëren van kleine kinderen tot de oudere comic liefhebbers.

Het hele weekend zijn er verschillende podiumevents. Om wat voorbeelden te noemen; cosplay wedstrijden, Daredevil en Game Of Thrones panels en Q&A’s met verschillende acteurs op het podium. Mocht je een handtekening willen van jouw idool dan kan dat ook! Er is een grote tafel waar acteurs zoals Billy Dee Williams (hij speelde onder andere mee in Starwars als Lando Calrissian), Eugene Simon (Lancel Lannister in de hitserie Game Of Thrones), Ian Beattie (Ser Meryn Trant in Game Of Thrones) en Ian Mcelhinney (Ser Barristan Selmy, ook van Game of Thrones) en Seth Gillian (Father Gabriel uit The Walking Dead) en nog veel meer sterren zitten om handtekening uit te delen. Mocht je dat nog niet genoeg vinden dan is het ook mogelijk om met jouw idool op de foto te gaan. Hoe gaaf is dat!

Als je dacht dat het niet gekker kon dan heb ik een verassing voor je. Want op Dutch Comic Con kon je een tatoeage laten zetten bij de enige echte Henk Schiffmacher! En als je dat té extreem vind dan kun je het natuurlijk bij een handtekening houden. Met pen. Op papier.

Voor de gamers was er ook een kleiner podium waar een kleine LAN-party plaats vond met showmatches en demo’s en toernooien. Er waren ook verschillende masterclasses voor de games zoals; League of Legends, Heartstone en FIFA ’16 met alle tips en tricks die jij thuis zelf kunt toepassen de volgende keer dat jij achter de PC kruipt om deze games te spelen.

Daarnaast heb je ook nog de ‘dealers room’. Een ruimte vol met exposanten met merchandise van jouw favorieten superhelden, villains, films en series. Van t-shirts, comics, action figures, tot special effect make-up en cosplay materiaal zoals pruiken, sieraden en meer.  Ook auto’s uit verschillende films en series waren te bewonderen. Je kon een foto laten maken van jezelf met de Game of Thrones troon. Er was een grote Starwars afdeling waar veel te zien was. Een Xbox caravan waar je games kon uitproberen en nog veel meer! Te veel om op te noemen.

Ligt je interesse bij cosplay, series, films en/of comics? Dan raad ik het sterk aan om zelf eens een kijkje te nemen en te ervaren wat er allemaal te zien en te doen is! Op naar Dutch Comic Con 2017.

Door: Mandy Timmermans