Reizen. Ik ben gék op reizen. Ik doe liever niets anders dan reizen! Het mooiste vind ik het feit dat ik andere dingen kan zien, nieuwe dingen kan ontdekken. Maar dit hoeft niet per sé aan de andere kant van de wereld. Ons eigen Europa heeft veel te bieden. Afgelopen zomer was ik in Frankrijk, in de omgeving van Dordogne. Het is een práchtige omgeving, héle mooie natuur, prachtige huizen, maar wat mij het meest opgevallen is… de deuren! Wat? Ja, deuren!

Ik denk zelfs dat ik een lichte fascinatie heb opgebouwd voor deuren. Ik kan het ook niet uitleggen, maar weet bijna zeker dat je het begrijpt als je het hebt gezien! Misschien ook niet, dan ben ik waarschijnlijk gewoon zo gek als een deur (ha!).

Dordogne

Ik heb een hele mooie fotoserie gemaakt van deuren die ik tegen ben gekomen in de omgeving van Dordogne. Dordogne is een Frans departement in het zuidwesten van Frankrijk, maar ook de naam van een rivier in dat gebied. Het gebied is erg natuurrijk en rustig. Het zit daar vol met prachtige uitgestrekte landschappen. Hier een daar vind je een schattig pittoresk middeleeuws dorpje met mooie huisjes, kastelen, kerken, kerkhofjes, kapelletjes en andere gebouwen. Als je onbekend bent met dit gebied is het echt zeker de moeite waard om eens een keer heen te gaan! Het is goed te rijden, je bent er vanaf Utrecht in een uurtje of 9 á 10 met de auto.

Om de pittoreske sfeer van dit gebied en de dorpjes over te brengen ben ik deuren gaan fotograferen. Hier is een flinke fotoserie uitgekomen. Ik noem deze serie Doordogne (you see what I did there?). Het is te veel om in één keer te laten zien en daarom komt er wekelijks, voor de komende vijf weken, een nieuw deel online. Bij deze de eerste; Doordogne, deel 1! Wat vinden jullie?

Foto’s Doordogne deel 1

doordogne-dordogne-1
doordogne-dordogne-2
doordogne-dordogne-3
doordogne-dordogne-4
doordogne-dordogne-5
doordogne-dordogne-6
doordogne-dordogne-7
doordogne-dordogne-8
doordogne-dordogne-9
doordogne-dordogne-10
doordogne-dordogne-11