Wie wil dat nu niet? Een doe-het-zelf tattoomachine, zodat je de huisfeestjes een beetje kan opfleuren. Of het gezicht van je dronken maat.

Personal Tattoo Machine

Volgens de Tsjechische ontwerper Jakub Pollág is de Personal Tattoo Machine is bedoeld om de tatoeage-industrie te democratiseren. Het geeft een beperkte groep liefhebbers die op zoek is naar alternatieve en unieke manieren om permanent leuke herinneringen op hun huid te markeren een tool in handen, waarmee ze dit zelf kunnen doen.

Het doel is het aanbod aan tatoeages te vergroten die niet over esthetiek gaan, maar waar het hoofddoel is om betekenisvolle herinneringen vast te leggen

Het doel is om de drempel om zinvolle herinneringen vast te leggen te verkleinen, er is immers geen professionele tatoeëerder meer nodig. De esthetische waarde is hierbij minder van belang. “Het doel is het aanbod aan tatoeages te vergroten die niet over esthetiek gaan, maar waar het hoofddoel is om betekenisvolle herinneringen vast te leggen”, aldus Pollág. Pollág wilde daarnaast een tattoo machine ontwerpen die betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. En daarnaast ook veilig. Dit alles bedacht hij als onderdeel van zijn studie aan de Royal College of Art in Londen.

Er is tot nu toe nog geen informatie beschikbaar over wanneer de Personal Tattoo Machine te koop is. We houden het in de gaten.

En zo ziet de Personal Tattoo Machine eruit.

Personal Tattoo Machine 1

Personal Tattoo Machine 3

Personal Tattoo Machine 2

Tattoos door de Personal Tattoo Machine

personal-tattoo-machine-07

personal-tattoo-machine-01

personal-tattoo-machine-02

personal-tattoo-machine-05

personal-tattoo-machine-09

personal-tattoo-machine-14

personal-tattoo-machine-15

personal-tattoo-machine-17

Personal Tattoo Machine Video

Bron: personaltattoomachine.comdesignboom.com