Huppa! Dag 3 is aangebroken en aangezien ik een 3-daagje detoxkuur doe, wil dit zeggen: het is de laatste dag!! Ik ben toch stiekem een beetje blij dat ik straks niet meer hoef op te letten. Heb je het even niet gevolgd? Lees dan het begin, dag 1 en dag 2 van mijn detoxkuurtje, daar kun je mijn ervaringen lezen.

Mijn JUIZ~S Till Dinner Detox Sapkuur Dag 3

Overdag

Vanmorgen voelde goed, weer iets energieker dan normaal. Ik heb het idee dat de detox weer zijn vruchten begint af te werpen. Wel moet je daar echt iets voor over hebben. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin meer in honger ;). Al zie ik er wel een stuk minder tegenop, het is immers de laatste dag en ik heb al wat voordelen ervaren. Ook heb ik gemerkt dat de sapjes toch voldoende zijn om het sterke honger gevoel te onderdrukken.

Avond

Ik heb ’s avonds een lekker maaltijdje gemaakt van wat left-over groenten. Goed te doen. Vandaag is de makkelijkste dag van de 3, waarschijnlijk omdat je er wat aan gewend raakt en omdat je al voordelen merkt, maar ook omdat je weet dat het de laatste dag is.

detox-maaltijd

Conclusie

Ik ben mezelf veel meer bewust van wat ik normaal eet op een dag. Ik was tijdens de kuur snel geneigd om even een blokje kaas of een stukje worst of een glas drinken te pakken en dan besefte ik weer; O, nee. Ik doe een sapkuur. Normaal zou ik dit dus wel hebben gepakt een eet je dus al snel meer dan dat je doorhebt.

Het zelfde geldt voor wat ik normaal drink. Tijdens de detox moet je minimaal 1,5-2 liter water per dag drinken. Dit wordt normaal gesproken ook aangeraden, maar nu je er op let merkte ik dat ik het echt lastig vond die hoeveelheid te drinken. Dat deed me beseffen dat ik normaal dus veel te weinig drink. Iets dat ik zeker meeneem in mijn levensstijl ná de detox.

Het feit dat ik mijn persoonlijke record hardlopen heb behaald tijdens mijn detox nota bene (dag 2), zegt ook wel iets. Ik sport regelmatig, zo’n 5 dagen in de week. En juist nu ik in de detox zit behaal ik een record en gaat het lopen mij makkelijk af. Kan geen toeval zijn.

Ik merk het ook in de ochtenden, ik ben wat energieker en frisser van geest. Normaal duurt het opstarten in de ochtend iets langer. 😉

En daarnaast (ja ik ben een gast, dit moet me niets boeien, maar moet het toch even melden 😉 ) voelt mijn huid voelt gladder aan en ziet er smoother uit.

Ja ik heb dus zéker een paar flinke voordelen uit deze detox kuur gehaald. De komende 1,5 dag moet ik gaan afbouwen. Na een detox is er namelijk een afbouwfase, deze duurt de helft van je detox. In deze tijd kun je rustig wennen aan vast voedsel. JUIZ~S geeft recepten en tips voor deze fase.

Ik zie deze detox als een bewustwordingsproces. Even een reset voor je lijf en geest, even beseffen hoe belangrijk voeding is en wat het met je kan doen. Écht een ervaring en de volgende keer gewoon een ALL DAY dextox!

Korting op alle JUIZ~S sapkuren

Wil je zelf nu ook eens een detox proberen (ik kan het je aanraden), dan kan dat nu met korting. Op de website van JUIZ~S kun je bij het afrekenen de kortingscode #leijp invullen. Dan krijg je 10% korting op alle sapkuren. Dit is geldig tot 31-10-2015.

juiz-s-flesjes

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met JUIZ~S.