Gisteren vertelde ik jullie dat ik ga beginnen met een detox-kuur van drie dagen. Vandaag was het dan zo ver. Dag 1. Die verdomde dag 1…

Mijn JUIZ~S Till Dinner Detox Sapkuur Dag 1

Overdag

Toen ik wakker werd had ik meteen een mailtje in mijn inbox van JUIZ~S met aanmoedigingen en tips. Ze wezen mij op een gratis te downloaden receptenboek. Dit heb ik meteen gedaan. Eenmaal uit bed was het tijd voor mijn eerste drankje van de dag. Geen flesje sap, maar een lauw glas water met citroen en zout. Even wennen, maar oké, neus dicht en gaan! 😉 Je hebt wel meteen het gevoel dat je iets gezonds aan drinken bent!

juizs-detox-dag-1-sapIk heb besloten niet meteen voor het sapje te gaan, maar te wachten tot ik wat honger kreeg. Ik heb immers maar 4 flesjes sap te verdelen. Spinaziesap, basilicumsap, rode bietensap en wortelsap. De sappen bestaan vooral uit groenten en een heeeeel klein beetje fruit. Elke groenten in de fles heeft zo zijn eigen detox-voordelen. In de trein was het dan zo ver, mijn eerste sapje. En die smaakte helemaal niet verkeerd! Ze smaken vooral naar groenten, dus ik moet bekennen dat het érg wennen is. In veel andere merken sap overheerst namelijk het fruit, dat is hier niet zo. Maar het smaakt daardoor wel fris en puur en het voelt gezond.

De rest van de dag overheerste vooral de honger. Zoals ik in het vorige bericht al aangaf, ben ik gewend om veel te eten, dus dit is even een klein aanslagje op mijn maag. Dan had ik ook nog eens de pech dat er heerlijk hamburgers werden geserveerd op mijn werk, zowat naast mijn bureau (dankjewel). Maar goed, alles voor een goed doel, toch?

‘s-Avonds

Eindelijk mocht ik dan eten! Snel de trein naar huis gepakt, ik zie er echt naar uit. Ik heb eerst nog even een toko bezocht om tamarin te halen. Tamarin is een glutenvrije sojasaus, die past uitstekend in het TILL DINER ‘dieet’. Ik ga namelijk een eigen variant maken op de groente curry uit het receptenboek dat ik via JUIZ~S heb gedownload. Ik heb nog wat groenten in huis, die ik niet graag weggooi. Dus daarom heb ik de peultjes in het recept vervangen door sperziebonen en de ui door prei etc. Daarnaast heb ik wat tofu toegevoegd en een handje ongebrande noten. Ik had JUIZ~S namelijk gemaild voor tips om mijn eiwitname wat hoger te maken. Al met al een erg lekkere maaltijd! Wel ben ik van plan de gym nog in te duiken, dus ik heb m’n maaltijd verdeeld over twee porties. Eén voor het sporten en de andere na het sporten. Ik weet zeker dat ik anders honger zou krijgen.

juizs-detox-dag-1-curry

Het sporten ging een stuk zwaarder dan normaal. Ik fitness, vooral met gewichten, en merkte dat ik toch een paar stappen terug moest nemen. Ik had wat minder fut in mijn lijf en kon mijn fitnessprogramma van vandaag niet helemaal afmaken.

Ik had nog een sapje voor de avond bewaard. Dus die lekker opgedronken, en nog een theetje en naar bed! Pff, het was tot het avondeten toch best een lastig dagje!  Ik merk dat het niet-eten wel op mijn humeur heeft gewerkt. Ik wordt er toch wat geïrriteerd en unhappy van. Maar nogmaals, het is voor een goed doel. Het reinigen van het lichaam, dus naar bed en op naar dag 2!

Korting op alle JUIZ~S sapkuren

Van JUIZ~S mogen we een kortingscode weggeven! Voeg bij het afrekenen #leijp toe als kortingscode en ontvang 10% op alle sapkuren! (geldig t/m 31-10-2015)

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met JUIZ~S.